×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Luminosity vinner ESL Pro League efter förlängning i sista kartan

5
Det krävdes fem kartor och en förlängning, men strax efter midnatt korades en ny ESL Pro League-mästare sedan Luminosity Gaming besegrat G2 med 3-2.
Luminosity Gaming besegrade G2 Esports i finalen av ESL Pro League Season 3. Det blev en riktigt nervkittlande final med en hel del böljande spel. Avgörandet kom att falla först efter en förlängning i den femte, direkt avgörande kartan.

Luminosity hade mycket att fundera över efter den första kartan. Foto: Helena Kristiansson/ESL


Oavgjort efter de två första kartorna

Efter att de två första kartorna spelats var ställningen 1-1 mellan G2 Esports och Luminosity Gaming. Fransmännen vann, kanske något överraskande, öppningskartan (Overpass) med 16-10, inte minst tack vare en stabil insats som det försvarande laget. Fransmännen låg nämligen i ledning med 9-6 inför sidbytet.

Luminosity kom sedan att utjämna till 1-1 genom att vinna en jämn drabbning på Train. Efter att ha vunnit den första halvan med 11-4 fick det brasilianska laget det mycket tuffare då det var dags för dem att spela som anfallare. G2 lyckades, tack vare sitt starka försvar, komma ikapp Luminosity men kom i slutändan inte längre än till 13 vunna rundor innan brassarna satte spiken i kistan.


G2 återtog initiativet i matchen efter att ha vunnit på Cobblestone. Foto: Scott Choucino/ESL



2-2 tvingar fram avgörande på Inferno

Cobblestone kom att bli en riktigt jämn historia under kartans första halva. Anfallande Luminosity lyckades dock skaffa sig en knapp ledning inför sidbytet, en ledning de däremot inte lyckades bygga vidare på. Det brasilianska laget vann nämligen bara två rundor under kartans andra halva och G2 kunde till slut vinna med 16-10. G2 endast en karta från en rejäl skalp och prispotten om 1,65 miljoner kronor.

På Dust2 var det återigen G2 Esports som öppnade bäst. Laget började att spela som det anfallande laget och fick med sig nio rundor till pausen. Luminosity vägrade dock ge sig och lyckades vända på steken när det var deras tur att spela som anfallare. Efter att endast ha förlorat två rundor under den andra halvan kunde Luminosity avgöra och ta finalen till en femte, och sista, karta.


Jakten på ESL Pro League-pokalen fortsatte på Inferno.


Svängig karta slutar i förlängning

Femte, direkt avgörande kartan och Luminosity skaffar sig ett tidigt övertag då de gick upp i en 6-2-ledning som det anfallande laget på Inferno. Trots den tuffa inledningen lyckades G2 komma tillbaka och vinna fem raka rundor. Halvan avslutades sedan med att lagen vann varsin runda och matchens gick till paus med G2 i en knapp ledning.

Efter sidbytet vann Luminosity de inledande tre rundorna, ytterligare två rundor senare stod det dock 10-10 på resultattavlan och matchen var helt öppen. De båda finallagen fortsatte sedan att följas åt, först till 12-12 och sedan till 14-14 efter att G2 lyckats återhämta ett nytt underläge. Fransmännen satte sig sedan i förarsätet då den vann runda 29, de lyckades dock inte stänga matchen och Luminosity tvingade fram en förlängning.

Tidigt övertag för Luminosity

Luminosity fortsatte att spela som det försvarande laget när det blev dags för övertid och de gjorde det med bravur. Brassarna lyckades vinna samtliga tre rundor och skaffade sig tre matchrundor inför sidbytet. G2 såg ut att vara rökta efter att Luminosity skaffat sig ett fyra mot en-läge under den andra halvans första runda. Med samtliga spelare kraftigt skadade lyckades dock den enda kvarvarande G2-spelaren Richard "shox" Papillon stå för en imponerande clutch och höll därmed liv i fransmännens titeldröm. Det räckte dock bara i en runda till då Luminosity avgjorde kartan, matchen och turneringen rundan därpå.

Brasilien Luminosity Gaming vs. Frankrike G2 Esports
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
G2: bodyy, RpK, ScreaM, shox, SmithZz


Slutpalceringar och prisfördelning

1. Brasilien Luminosity Gaming — 200 000 dollar (cirka 1,6 miljoner kronor)
2. Frankrike G2 Esports — 90 000 dollar (cirka 730 000 kronor)
3-4. Sverige Ninjas in Pyjamas — 44 000 dollar (cirka 357 000 kronor)
3-4. Sverige Fnatic — 44 000 dollar (cirka 357 000 kronor)
5-6. Kanada OpTic Gaming — 36 000 dollar (cirka 292 000 kronor)
5-6. USA Team Liquid — 36 000 dollar (cirka 292 000 kronor)
7-8. Danmark Astralis — 31 000 dollar (cirka 251 000 kronor)
7-8. USA Cloud9 — 31 000 dollar (cirka 251 000 kronor)

16 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 16 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..