×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

I afton smäller det — Luminosity och G2 Esports gör upp om Pro League-titeln

1
Efter tre dagars intensivt spelande har det nu äntligen blivit dags för finalen av ESL Pro League Season 3. Väl där ser vi ett brasilianskt och ett franskt lag göra upp om titeln, efter att de slagit ut varsitt svenskt lag i semifinalerna.
Idag är det dags. Det ska koras en vinnare av den tre månader långa tredje säsongen av ESL Pro League. I finalen hittar vi brasilianska Luminosity Gaming, som vann den nordamerikanska ligan med sex poängs marginal. De ställs mot franska G2 Esports, vars deltagande i veckans finaler inte blev klart förrän i den europeiska ligans absolut sista omgång.


G2 Esports har gått obesegrade genom turneringen. Närmast kameran ser vi bodyy. Foto: Scott Choucino/ESL


Möttes i gruppspelet

De båda finallagen har redan ställts mot varandra under veckans finaler. Det var i gruppspelets absolut första match som G2 tvålade dit det brasilianska laget på en av deras starkare kartor, nämligen Train. Fransmännen vann den matchen med 16-12 och har sedan fortsatt genom turneringen obesegrade, även om de tappade en karta i lagets semifinal mot Fnatic under lördagen.

Efter den snöpliga förlusten mot G2 i öppningsmatchen har Luminosity fortsatt se lite skakiga ut. Det har spelats ett flertal jämna kartor mot både Astralis och OpTic Gaming innan de till slut kunde säkra en plats i helgens slutspel. Väl där blev de som förbytta. Under gårdagens semifinal mot svenskarna i Ninjas in Pyjamas började Luminosity med en riktig överkörning på Overpass, innan de till slut lade vantarna på finalplatsen framför svenskarnas ögon i en tredje, direkt avgörande karta.

Brasilien Luminosity Gaming vs. Frankrike G2 Esports
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
G2: bodyy, RpK, ScreaM, shox, SmithZz


Miljonpott står på spel

Särskilt mycket statistik finns det inte att gå på när det gäller möten mellan de båda lagen då de har haft för vana att lyckas undvika varandra. Helt klart är i alla fall att G2 Esports har sett riktigt heta ut under hela turneringen, samtidigt som Luminosity visade vad de verkligen går för under gårdagens semifinaler. Matchen startar alltså 18.00, svensk tid, och föregås av en uppvisningsmatch som börjar redan klockan 16. Det lag som sedan vinner finalen (spelas i bäst av fem kartor) vänder sedan hemåt med en Pro League-titel och knappt 1,65 miljoner kronor på fickan.



Resultat, fullständigt schema och annan nyttig information hittar ni i vår tittarguide




Artikelbild: Helena Kristiansson/ESL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..