×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

ESL tar CS:GO till New York — två miljoner kronor i potten

5
ESL offentliggör ESL One New York med åtta lag och en prispott på 250 000 dollar i Barclays Center.
I höst kommer Barclays Center i Brooklyn, New York att omvandlas till en e-sportarena. Lokalen används till vardags för, bland annat, NHL-laget New York Islanders hemmamatcher, och har en kapacitet som uppnår 19 000 åskådare under konsertevenemang. Det har nämligen blivit dags för ytterligare ett nordamerikanskt ESL-evenemang.

Barclays Center under en New York Islanders-match.


ESL One New York tycks främst fokusera på Counter-Strike: Global Offensive, och gör så med en 250 000 dollar stor prispott. Pengarna översätts till ungefär två miljoner kronor, som har blivit något av en standard-summa för evenemang som vill tävla med de mest prestigefyllda utanför Valve-stämplade majors.

Turneringen kommer att innehålla åtta CS:GO-lag som slåss under två dagars tid. Formatet som kommer gälla är double elimination-grupper med ett bäst-av-tre-slutspel för de fyra främsta lagen. Med tanke på det hektiska schemat är bäst-av-tre-matcher i gruppspelet högst osannolikt.

Detta blir långt ifrån ESL:s första evenemang i New York. Redan 2011 arrangerade den tyska organisationen Intel Extreme Masters i samband med Comic Con i Javits Center, en turnering som bland andra Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Patrik "f0rest" Lindberg vann med SK Gaming. Efter detta har man även intagit "the big apple" med Dota 2-evenemanget ESL One New York två år i rad.

För den som vill åka till den nordamerikanska östkusten för att kolla på CS:GO kommer biljetter till evenemanget att släppas den 17 maj. Datumen som gäller är 1-2 oktober. Mer information finner ni på ESL-One.com.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..