×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Godsent och Epsilon klara för den europeiska minor-turneringen

3
Efter en tung första kvalturnering gick det betydligt bättre för svensk del när gårdagens andra, och sista, kval till DreamHack Tours spelades.
Godsent och Epsilon är klara för den europeiska minor-turneringen DreamHack Tours, detta sedan de båda slutat på en topp 4-placering under helgens slutna kval. Det blev med andra ord andra gången gillt för Godsent då de, precis som inför DreamHack Masters Malmö, misslyckades att säkra avancemang under det första kvalet för att i stället enkelt ta sig vidare ifrån det andra.

Epsilon, som tog sig till det slutna kvalet genom förra veckans öppna kval, säkrade en plats DreamHack Tours-plats efter att ha slagit ut både Copenhagen Wolves och ungerska GameAgents. Kvalets sista två minor-platser gick till finska ENCE eSports och ungerska Mortal Kombat (före detta E-Frag.net), detta ger oss följande laguppställning i franska Tours.

Deltagande lag – DreamHack Tours (EU Minor)


Sverige Godsent
pronax, pauf, znajder, twist, Lekr0

Sverige Epsilon
draken, disco doplan, freddieb, REZ, xelos

Danmark SK Gaming
AcilioN, Friis, Magiskb0Y, MODDII, Pimp

Danmark Dignitas
k0nfig, kjaerbye, MSL, RUBINO, tenzki

Finland ENCE eSports
allu, suNny, stonde, xartE, juho

Bulgarien Mortal Kombat
bubble, spyleadeR, nkl, v1c7oR, shEMETA

Europa HellRaisers
ANGE1, bondik, oskar, STYKO, Zero

Polen Lounge Gaming
innocent, MICHU, MINISE, mouz, SZPERO

Mycket står på spel för de åtta deltagande lagen då två platser till sommarens majorkval väntar de två lag som lyckas nå turneringens final. Dessutom tävlar lagen om en prispott på drygt 400 000 kronor enligt följande fördelning.

Prisfördelning

1. Biljett till majorkvalet + 30 000 dollar (drygt 240 000 kronor)
2. Biljett till majorkvalet + 15 000 dollar (drygt 120 000 kronor)
3-4. 2 500 dollar (drygt 20 000 kronor)

Den europeiska minor-turneringen arrangeras som bekant av DreamHack i den franska staden Tours. Turneringen går av stapeln den 14 - 16 maj och är den näst sista minor-turneringen som spelas inför sommarens kval till ESL One Cologne (den amerikanska turneringen spelas 19 - 22 maj).

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..