×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Ett gäng svenskar fortfarande med när Copenhagen Games når slutspel

2
Det går snabbt nere i den danska huvudstaden Köpenhamn där CS:GO-turneringen under Copenhagen Games startade under långfredagen. Gruppspelet är redan avklarat och med det har det blivit dags för den första slutspelsomgången.
Copenhagen Games är i full gång och evenemangets CS:GO-turnering har nu lämnat gruppspelet bakom sig för att redan i afton koncentrera sig på dess kvartsfinaler. Väl där återfinner vi ett gäng svenskar.

Långfredagens gruppspel var fördelat på fyra stycken grupper, varav hela tre fick se ett hemmalag som gruppsegrare. I grupp A knep Dignitas förstaplatsen efter en jämn vinnarmatch mot svensk-danska Team Preparation. Copenhagen Wolves och SK Gaming segrade i grupp B respektive C, medan det numer huvudsakligen slovakiska HellRaisers vann grupp D. Inga svenska gruppsegrar alltså (borträknat att SK har svenske Andreas "MODDII" Fridh i sin femma), trots att vi såg svenskt deltagande i tre av fyra grupper. Men oroa er inte, vi kommer att få se ett gäng spelare försvara den blågula fanan i slutspelet ändå.

Team Plantronics (AliGon) förlorade svenskmötet med Publiclir efter förlängning.


Redan innan skiljematchen i grupp C startat stod det klart att vi åtminstone skulle få se ett svenskt lag i slutspelet, detta då Publiclir och Team Plantronics (till vardags kända som AliGon) ställdes mot varandra. Svenskmötet slutade med övertidsvinst för Publiclir som även fick med sig ett par svenskar från grupp A. Där vann nämligen Team Preparation återigen mot tyska ALTERNATE aTTaX (de både lagen möttes i gruppens öppningsmatch). Därmed säkrade lagets svenskar, Frej "kHRYSTAL" Sjöström och John "wenton" Eriksson, en kvartsfinalbiljett tillsammans med sina danska lagkamrater. Sämre gick det för svenskarna i grupp B och D.

Epsilon föll mot E-Frag i en riktigt jämn tillställning (16-14 till bulgarerna) samtidigt som det turkiska laget Space Soldiers chockade Iwku genom att besegra det svenskflaggade laget med 16-7. Samtliga resultat hittar ni på Copenhagen Games-turneringssida här på Fragbite. Nu väntar en stunds vila för spelarna innan det är dags för den första omgången av matcher från slutspelet, nämligen nedanstående kvartsfinaler.

Slovakien HellRaisers vs. Danmark Team Preparation
HR: ANGE1, oskar, queztone, STYKO, Zero
Preparation: cadiaN, glace, kHRYSTAL, LOMME, wenton

Danmark Team Dignitas vs. Bulgarien E-Frag
Dignitas: k0nfig, kjaerbye, MSL, RUBINO, tenzki
E-Frag: bubble, dream3r, nkl, spyleadeR, v1c7oR

Danmark SK Gaming vs. Turkiet Space Soldiers
SK: AcillioN, Friis, Magiskb0Y, MODDII, Pimp
Soldiers: DESPE, ngiN, paz, TuGuX, XANTARES

Danmark Copenhagen Wolves vs. Sverige Publiclir
Wolves: gla1ve, HUNDEN, percy, smF, Snappi
Publiclir: DomiNate, FejtZ, HS, maxie, quix


I morgon tar CS:GO-turneringen ny fart med matchstart för den första semifinalen redan klockan 12.00. Denna följs av semifinal två som är schemalagd till 15.00 samt finalen som är tänkt att starta klockan 20.00 på lördagskvällen. Vinnarna av morgondagens final vänder hemåt med mer än hälften av den totala prispotten, närmare bestämt drygt 157 000 kronor.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..