×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

SK och YP fyller majorkvalet — svensklaget faller tungt

3
Det europeiska sista-chansen-kvalet till finalkvalet för MLG Columbus är avgjort, och det är Andreas "MODDII" Fridhs SK Gaming som kniper en plats tillsammans med den ryska uppstickaren Team YP.
I början av veckan uppmärksammade Fragbite om att det europeiska sista-chansen-kvalet till finalkvalet för MLG Columbus skulle spelas, med bland andra svenska Ancient i deltagarlistan. Nu har kvalet avgjorts, och svenskarna föll på mållinjen, medan en annan svensk — Andreas "MODDII" Fridh — tog sig vidare.

Kvalets första omgång, som på grund av seed och ett ojämnt antal lag endast innehöll tre matcher, utspelade sig först. Där tog sig CSGOLounge, SK Gaming och ENCE eSports vidare över svenske Andreas "BARBARR" Möllers PixelFire samt de ryska lagen Method och Arcade.

Omgång 1

Europa PixelFire vs. Polen CSGOLounge

PixelFire: BARBARR, flash, tabu, maeVe, DeadFox
CSGL: peet, michu, szpero, mouz, innocent

Ryssland Method vs. Finland ENCE

Method: waterfaLLZ, jmqa, facecrack, spaze, ub1que
ENCE: juho, suNny, xartE, stonde, allu

Ryssland Arcade vs. Danmark SK Gaming

Arcade: jR, Mir, Keshandr, hutji, COLDYY1
SK: AcillioN, Friis, MODDII, Magiskb0Y, Pimp


Nästa omgång var de åtta kvarstående lagen, som snart skulle bli fyra. Ryska Team YP började imponera när de besegrade den polska trean CSGOLounge med 2-1 i kartor. Därefter lyckades Ancient vinna sin match mot minorfinalisterna E-Frag med två kartor mot noll. I den nedre brackethalvan var det SK Gamings tur att besegra Team Empire med 2-0 i kartor medan ENCE eSports tog sig förbi PENTA Sports med knappa 2-1.

Kvartsfinaler

Ryssland Team YP vs. Polen CSGOLounge

YP: Dima, DavCost, kibaken, S0tF1k, arch
CSGL: peet, michu, szpero, mouz, innocent

Sverige Ancient vs. Bulgarien E-Frag

Ancient: pronax, Devilwalk, twist, schneider, pauf
E-Frag: spyleadeR, bubble, nkl, v1c7oR, pNshr

CIS Empire vs. Danmark SK

Empire: CyberFocus, spiker, spaz, electronic, fix
SK: AcilioN, Friis, Pimp, Magiskb0Y, MODDII

Tyskland PENTA vs. Finland ENCE

PENTA: kRYSTAL, tahsiN, fel1x, Davidp, mikeS
ENCE: suNny, xartE, allu, juho, stonde


SK krossade ENCE

Den första semifinalen stod mellan SK Gaming, med svenske Fridh, och den före detta NiP Gaming-spelaren Aleksi "allu" Jallis finska ENCE eSports. Värt att notera är att de sistnämnda är på plats på Assembly Winter i Helsingfors, och spelade sin match från LAN-evenemanget.

Öppningskartan var Train, och det gick snabbt utför för det finska laget. Deras danska motstånd fick ihop hela 13-2 som terrorister, mycket tack vare fint spel från Jacob "Pimp" Winneche och den unga talangen Emil "Magiskb0Y" Reif, och vann sedan tre raka rundor som CT. Följande karta, Mirage, utspelade sig ungefär likadant. Där började danskarna som försvarare, och fick återigen med sig tretton rundor in i halvtid. ENCE slog visserligen tillbaka lite som försvarare, men inte ens i närheten av tillräckligt för att vända. Denna gång var det Asger "AcilioN" Larsen som stack ut på poängtavlan.

Finland ENCE vs. Danmark SK

ENCE: suNny, xartE, allu, juho, stonde
SK: AcilioN, Friis, Pimp, Magiskb0Y, MODDII


Både nagelbitare och överkörning när YP besegrade Ancient

Den andra och sista semifinalen stod mellan Markus "pronax" Wallstens Ancient och de ryska uppstickarna Team YP. Cobblestone, Ancients kartval, var öppningskartan, och YP en riktigt bra start. Tack vare massivt spel från Simon "twist" Eliasson lyckades dock Ancient hålla sig kvar i matchen. Även den kommande halvan blev en spännande sådan, men i slutändan kunde inte Eliassons 37 frags rädda svenskarna, som föll med 14-16.


twist krigade på som aldrig förr under öppningskartan.


När YP:s karta Mirage skulle börja hade Jonatan "Devilwalk" Lundberg bytts ut mot Benjamin "BENDJI" Söderena, detta då Lundberg haft problem med sin uppkoppling. Detta hjälpte definitivt inte ett Ancient i underläge, och Team YP kom som en tjurflock som det anfallande laget. Hela 15-0 kneps innan halvtiden var kommen, och när ryssarna sedan vann pistolrundan som försvarare var det klart. Värt att notera är att YP-duon Vadim "DavCost" Vasilyev och Dmitriy "Dima" Bandurka båda spelade fenomenalt hela serien igenom.

Ryssland Team YP vs. Sverige Ancient

YP: Dima, DavCost, kibaken, S0tF1k, arch
Ancient: pronax, twist, schneider, pauf, Devilwalk/BENDJI


Ovanstående sammanfattning innebär att det är SK Gaming och Team YP som tar de absolut sista platserna till majorkvalet, som arrangeras i Columbus i slutet av februari. På plats kommer 16 lag att slåss om att bli den bättre hälften, som alltså kvalar in till MLG Columbus.

Finalkvalet till MLG Columbus

USA Cloud9
USA Team Liquid
USA Counter Logic Gaming
USA Enemy
Brasilien Games Academy
Polen Vexed Gaming
Ukraina Flipsid3 Tactics
Danmark Team Dignitas
Frankrike G2 Esports (f.d. Titan)
Tyskland mousesports
Europa HellRaisers
CIS Gambit
Mongoliet TheMongolz
Australien Renegades
Danmark SK Gaming
Ryssland Team YP

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..