×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Dreamhack Open

Na`Vi krossar NiP — säkrar sin första major-final

-7
Svenskhoppet NiP Gaming är chanslöst i mötet med den ukrainska besten Na`Vi, som nu för första gången säkrat plats i en major-final. Mötet blir mot EnVyUs klockan 18:00 svensk tid.

Na`Vi gick som tåget på Train

Semifinalens första karta var Train, där NiP fick välja att börja som det försvarande laget. Traditionellt har just den sidan varit extremt dominant, men inte idag. Na`Vi vann nämligen pistolrundan och gick upp i en massiv 7-0-ledning innan Aleksi "allu" Jalli lyckades plocka tre AWP-frags och således sitt lag komma in i matchen. Dessvärre var rundvinsten ensam i sammanhanget, och östeuropéerna gick upp i en 10-1-ledning.

Finske allu var den som gjorde mest avtryck på servern från NiP:s håll, och lyckades även plocka fyra AWP-frags som gav NiP sin andra runda, men både Egor "flamie" Vasilyev och Ladislav "GuardiaN" Kovács spelade vettet ur sig, och gav till sist sitt lag hela tolv rundor in i halvtid. När Na`Vi sedan även vann den följande pistolrundan var det klappat och klart, och 1-0-ledningen var deras.

Ett övertygande Na`Vi avslutade kvickt på Dust2

Om man tyckte att Train var en förödande uppvisning skulle NiP:s kartval, Dust2, inte börja mycket bättre för svensk del. Som det anfallande laget misslyckades man med att vinna pistolrundan, den första vapenrundan och även ytterligare två vapenrundor. Återigen låg man i ett tufft 0-7-underläge innan man lyckades plocka sin första runda, men liksom på Train följdes den rundan upp av en rundförlust.

Na`Vi fortsatte att stänga bombplatserna under mötets första halva, men detta till trots lyckades NiP ändå med bedriften att penetrera östeuropéernas försvar ytterligare tre gånger innan halvtid. Halvtidsresultatet var definitivt inte idealt för den blågula kvartetten och deras finska sniper, men inte heller en omöjlig situation.

När den andra halvan drog igång visade Christopher "GeT_RiGhT" Alesund att han vägrade ge upp utan en fight, detta genom att plocka fyra P2000-kills på pistolrundan. Nu hade NiP tagit grepp på klätterväggen, och det gällde att ta ett steg i taget. Redan vid första steget halkade dock svenskarna till, och föll till ett östeuropeiskt nödköp. Detta var Na`Vi:s chans att snabbt och smärtfritt knyta ihop säcken, en chans man tog vara på.


GuardiaN (höger) var, som väntat, en stor anledning bakom i Na`Vi:s framgång.


Sverige NiP vs. Ukraina Na`Vi

NiP: allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
Na`Vi: Edward, GuardiaN, flamie, seized, Zeus


Med andra ord har Natus Vincere för första gången säkrat en plats i major-final. I den 100 000 dollar värdefulla finalmatchen kommer man att ställas mot EnVyUs, som ju förlorade den senaste major-finalen på ESL One Cologne. Det laddade mötet kommer att utspela sig från och med 18:00 svensk tid.

Frankrike EnVyUs vs. Ukraina Na`Vi

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
Na`Vi: Edward, GuardiaN, flamie, seized, Zeus

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..