×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Dreamhack Open

EnVyUs överlever G2 — finalklara efter 95 rundor

-15
Major-turneringens första semifinal blev en maratonmatch, och det är de franska favoriterna som efter många om och men säkrar sin andra raka major-final. Vilka de möter avgörs härnäst, när NiP Gaming och Na`Vi drabbas samman.

Dust2 gav G2 ledningen

Matchens öppningskarta var den superklassiska Dust2. I och med att det var den skandinaviska mixen som valde kartan fick EnVyUs äran att välja vilken sida de skulle starta, och de valde försvarare. Det blev dock en snurrig öppning i matchen när G2 vann pistolrundan, men EnVyUs kontrade med att vinna ett pistolköp och ytterligare två rundor för att gå upp i en 3-1-ledning. När vapenrundorna blev aktuella var det G2 som tog rundor, och lagen gick upp till fyra lika.

Ända sedan den första vapenrundan hade G2 börjat få kontroll över kartan, och utökade sin ledning till imponerande 8-5 mycket tack vare en fortsatt formstark Joakim "jkaem" Myrbostad. Det franska motståndet fick halvans två avslutande rundor, men det tycktes vara för sent. G2 vann även den andra pistolrundan, och lyckades undvika att förlora anti-ecorundorna som följde. När G2 sedan vann den första vapenrundan gick de upp i en massiv 14-7-ledning, och trots att det franska laget började plocka ihop rundor var det försent. Dennis "dennis" Edman, som för övrigt såg stark ut kartan igenom, satte den sista spiken i kistan genom att dra ett ace.


Svenske dennis levererade på Dust2.


Trippla övertider krävdes för att avgöra Inferno

När matchen gick över till EnVyUs kartval, Inferno, såg det fortsatt bra ut för deras motstånd i G2. Pistolrundan gick nämligen till det försvarande svenskprydda laget, som därmed gick upp i en 3-0-ledning. Då vände allting, och EnVyUs vann hela sju rundor på rad och vände underläget till en 7-3-ledning. I detta skede fick G2 igång lite spel, och räddade den osköna situationen med att få ihop sex rundor mot EnVyUs nio i halvtid.

Ricardo "fox" Pachecos G2 vann även kartans andra pistolrunda, men föll till en stark Five-SeveN från Nathan "NBK" Schmitts hölster. EnVyUs såg då ut att börja springa ifrån, men Håvard "rain" Nygaard lyckades vinna en osannolik 1vs4-situation som tillät G2 hålla sig kvar i matchen. Liksom tidigare under matchen blev det en förändring i dominans, och G2 gick upp till en 13-12-ledning. Då ändrades matchbilden återigen helt och hållet när fransmännen plockade tre raka rundor för att sätta sig i en situation med två matchrundor till godo. Det hjälpte dock inte, för G2 vann matchens 29:e runda och dödade fransmännens ekonomi i samma veva, vilket till sist innebar att matchen tvingades till övertid.

När övertiden väl trädde in gick rundorna varannan, vilket satte en storspelandes Vincent "Happy" Cervonis EnVyUs i en 2-1-ledning i övertidens halvtid. Rundfördelningen blev sedan omvänd i andra halvan, vilket gjorde att det krävdes en andra övertid för att spika kartans vinnare. När man gick över till den andra övertiden var det fortfarande B2-duon, fox och jkaem, som stod för de kraftigaste slagen för G2. Även fantastiskt A-försvar från dennis hjälpte G2 att plocka hela 3-0 i öppningshalvan i den andra övertiden, men trots ledningen var det långt från över. EnVyUs lyckades nämligen leverera med kniven mot strupen, och gjorde den osannolika comebacken som drev maratonmötet till ännu en övertid.

Den CT-dominans som presenterats under hela övertiden fortsätta in i den tredje övertiden, när EnVyUs lyckades försvara bombplatserna från alla tre attacker som G2 hade att bjuda på. När lagbytet sedan skedde krävdes bara ett försök att anfalla för fransmännen att, till sist, sätta stopp för Inferno-kaoset och ta mötet till en avgörande Cache.


Happy drog ett massivt lass för EnVyUs i den andra kartan.


EnVyUs avgjorde övertygande på Cache

Den tredje, avgörande kartan landade på Cache, och ett försvarande EnVyUs öppnade med att vinna pistolrundan och en anti-eco-runda. Ett pistolköp från G2 gav dem dock en oväntad öppning in i matchen, men läget utnyttjades svagt när de rundan därpå gick in i en eco-stack från det franska motståndet. EnVyUs fortsatte att sitta i förarsätet under de kommande rundorna, och även om G2 fick ihop ett par rundor lyckades de aldrig stränga ihop dem, utan låg hel tiden i ekonomiskt underläge.

I slutet av den första halvan låg G2 under med 4-10, och det såg ut att bli ännu en rundförlust när EnVyUs knep fyra raka frags, vilket lämnade G2-spelaren rain i en 1vs5-situation. Norrmannen bjöd dock på headshot på headshot och plockade hem den omöjliga rundan, och gav således sitt lag en del momentum inför den andra halvan.

Den makalösa clutchen såg ut att vända matchen helt och hållet när G2 sedan vann pistolrundan som försvarare, men återigen lyckades man inte stå emot fransmännens pistolköp. Plötsligt hade EnVyUs sprungit ifrån till en 14-6-ledning. Underläget var ett kraftigt sådant, och trots sin fantastiska insats matchen igenom blev EnVyUs för tunga för G2 besegra.


apEX och kennyS försvarsspel på Cache var näst intill ogenomträngligt.


Frankrike EnVyUs vs. Europa G2 Esports

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
G2: Maikelele, dennis, rain, fox, jkaem


Vinsten innebär att EnVyUs för andra majorn i rad tar sig till final. Om det återigen blir ett svenskbaserat lag som står för motståndet avgörs härnäst, när NiP Gaming och Natus Vincere skall drabbas samman i kampen om den andra finalplatsen. Den matchen skulle egentligen börja 14:00 svensk tid, men kommer istället att börja närmare 15:00.

Sverige NiP vs. Ukraina Na`Vi

NiP: allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
Na`Vi: Edward, GuardiaN, flamie, seized, Zeus

Grand Final


18 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 18 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..