×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Dreamhack Open

NiP besegrar storfavoriten — klara för semifinal i Cluj

21
Major-magin fortsätter att elektriskt fylla Sala Polivalentă i rumänska Cluj-Napoca, detta när NiP Gaming lyckats med bedriften att besegra turneringens favorit, danska Team SoloMid, med 2-0 i kvartsfinal.

NiP norpade TSM:s Train

Team SoloMids kartval, Train, började definitivt inte som de hade hoppats. Svenskarna, som sågs som djupa underdogs i matchen, vann pistolrundan som försvarare och även ytterligare tre innan danskarna fick sin första poäng. NiP svarade dock med ytterligare tre rundvinster och gick upp i en 7-1-ledning. Därefter började TSM:s anfallsspel visa lite bättre resultat, med även om tre rundor i rad gick danskarnas väg låg man fortfarande i ett underläge, som utökades när NiP tog tre egna rundor i rad.

Under den första halvans sista runda lyckades Finn "karrigan" Andersen plocka två frags och hamna ensam mot tre motspelare. Han tog ut två stycken förhållandevis kvickt, och hamnade då en 1vs1-situation mot matchens starkaste pjäs, Adam "friberg" Friberg. Situationen vanns av den danska in game-ledaren, som säkrade sitt lags femte runda.

Efter den korta halvtidsvilan möttes svenskarna av ett starkt försvar på den inre bombplatsen, där Andreas "Xyp9x" Højsleth plockade tre kvicka frags med CZ75-Auto. Underläget hade snart näst intill kvitterats då TSM även plockade de kommande anti-eco-rundorna liksom halvans första vapenrunda. Med låg ekonomi lyckades dock NiP, tack vare tre frags från friberg, förhindra TSM från att komma ikapp.

Bättre blev det inte heller från danskarna när Patrik "f0rest" Lindberg klev fram med AWP rundan därefter och vann en 1vs2-situation, som mördade danskarnas plånböcker. Rundvinsten visade sig vara tillräckligt för att dra igång NiP:s momentum helt och hållet som anfallare, och man tog 1-0-ledningen i serien med ett 16-10-resultat.


friberg klev fram i seriens första karta.


Kraftig dominans på Dust2

NiP:s kartval var Dust2, och deras motstånd valde att börja som försvarare. Detta gjordes väl via en vunnen pistolrunda och även en vinst i den kommande anti-eco-rundan. Under den tredje rundan, då NiP fortfarande hade svag ekonomi, klev dock Christopher "GeT_RiGhT" Alesund fram med tre stycken p250-frags som satte den finske lagkamraten Aleksi "allu" Jalli en 1vs1-situation. Rundan vanns av den finske AWP-spelaren, och drog igång en motor få hade förväntat sig.

Runda på runda gick NiP:s väg, och det svenskbaserade lagets alla spelare vann dueller som om det var vardagsmat. Det var inte förrän NiP hade en 9-2-ledning som TSM fick sin tredje runda i matchen, men den följdes upp av en svensk rundvinst, vilket återställde danskarnas inkomst. I slutet av halvan hade NiP en imponerande 11-4-ledning, och man var bara fem rundor från att besegra turneringens omtalade favorit.

Team SoloMid tycktes inte ha någon medvind i matchen, detta då NiP även kammade hem den följande pistolrundan. Om det inte var nog för att mosa danskarnas självförtroende gick GeT_RiGhT sedan och drog en ace med UMP, alla headshots, rundan därpå. Ledningen utökades utan något direkt motstånd, och 14-4 var ställningen när TSM kunde köpa fullt för första gången i halvan.

"Ljusglimten för TSM är att de kan skapa historia om de kommer tillbaka från det här", berättade kommentatorn Anders Blume.

Köpet blev ett framgångsrikt sådant för TSM, som även vann rundan därpå. Det var dock långt hem för det danska laget, som i detta skede skulle behöva spela felfritt tio rundor i rad för att ta serien till en tredje avgörande karta i ordinarie matchtid. Positivt för TSM var att man nu hade fått ner svenskarnas ekonomi tillräckligt för att svepa två anti-eco-rundor från dem.

När NiP efter dessa två rundförluster köpte fullt lyckades de direkt vinna en runda, och satte sig i ett läge där de hade sju matchrundor på sig att avgöra matchen. Det krävdes bara en, och ninjorna säkrade för sjätte gången en plats i en major-semifinal med 16-8 och 2-0 i kartor.

Dagens resultat

Frankrike EnVyUs vs. Sverige fnatic

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
fnatic: pronax, JW, flusha, olofm, krimz

Polen Virtus.pro vs. Europa G2 Esports

VP: TaZ, Neo, pasha, Snax, byali
G2: Maikelele, dennis, fox, rain, jkaem

Danmark TSM vs. Sverige NiP

TSM: karrigan, cajunb, device, dupreeh, Xyp9x
NiP: allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt


Dagens resterande kvartsfinaler

Brasilien Luminosity vs. CIS Na`Vi

Luminosity: FalleN, fer, boltz, steel, coldzera
Na`Vi: GuardiaN, flamie, Edward, seized, Zeus

29 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 29 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..