×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Dreamhack Open

G2 chockar — slår ut Virtus.pro i Cluj

12
Svenskduon och deras G2 chockar Cluj-Napoca när de besegrar jättelaget Virtus.pro med två kartor mot noll för att säkra svenskt i semifinal. Nu är det dags för NiP att få reda på sitt öde mot Team SoloMid.

Nyrekryten gav G2 serieledningen på Cache

I ödesmatchen valde G2 Esports att inleda serien på Cache, där Virtus.pro då valde att börja som försvarare. Det polska laget öppnade då med att vinna pistolrundan, de kommande två anti-eco-rundorna och även den första vapenrundan. Lyckligtvis för svensk del hade G2 sparat två AK-47:or från den förlorade vapenrundan, och utnyttjade dem perfekt rundan därpå för att få sin första pinne på måltavlan.

Den vunna rundan drog igång ett rejält momentum för det skandinaviska laget, och nyrekryten Joakim "jkaem" Myrbostad stod för stabilt spel som hjälpte G2 till en 8-5-ledning. Vändningen var ett faktum, men halvan avslutades ändå med Virtus.pro-momentum då de, bland annat tack vare Janusz "Snax" Pogorzelski, tog de två sista rundorna i halvan.

Under den följande pistolrundan kom G2 in halvan med styrka när de vann pistolrundan och gick upp i en 10-7-ledning. Den första vapenrundan gick dock polackernas väg, vilket ledde till svag ekonomi för skandinaverna och ett reducerat övertag, närmare bestämt 10-9 till G2. Någon omkörning kom dock inte i detta skede, då G2 vände på läget när de vann den följande vapenrundan, och plötsligt låg Virtus.pro på låg ekonomi. Detta var mycket tack vare den ekonomiska skadan man tog när jkaem fick ner tre spelare medan han sparade två rundor tidigare.

G2:s övertag expanderade rejält när de några rundor senare såg sig ta en 14-9-ledning. En storspelandes Snax och hans polska lagkamrater gjorde vad de kunde för att hålla sig kvar i mötet, men G2 hade för starkt försvar, och avgjorde kartan med 16-10, passande nog via tre avslutande frags från jkaem.


Nyrekryten jkaem stod för en monsterlik insats på Cache.


Övertid avgjorde på Train

Seriens andra karta var Virtus.pros Train, där G2 fick det kraftiga övertaget att börja som försvarare. Det gjordes även bra, när skandinaverna vann pistolrundan och jkaem fortsatte kliva fram fragmässigt på de följande anti-eco-rundorna. Virtus.pro vann dock den första vapenrundan, men under den följande rundan vann Håvard "rain" Nygaard en kritiskt 1vs2-situation, och G2 började få bollen i kraftig rullning.

Via stabilt försvar tvingades Virtus.pro alltid lösa en 1vsX-situation, och de misslyckades ett flertal gånger, vilket gav G2 en imponerande 9-2-ledning. Polackerna fick dock ett break när de fick igång sitt anfall, och skapade momentum tillräckligt för att täppa till underläget till 6-9. Det hjälpte dock inte att G2 vann den följande pistolrundan och gick upp i en 12-6-ledning.

Med något av en kniv mot strupen började Virtus.pro bjuda på ett kraftigt försvar, och jämnade ut ställningen till 12-9, fortfarande i favör till G2. När det ledande laget kom ett steg närmre chockvinst klev legendaren Filip "Neo" Kubski fram och vann en 1vs2-situation. Detta gjorde att rundorna började rulla in, och den uppförsbacke man befann sig i blev allt mindre och mindre brant. Efter en taktisk paus från G2 vann Virtus.pro en anti-eco-runda, och ställningen var 13 lika.

Även de två kommande rundorna gick polackernas väg, och Virtus.pro satt i en situation där man hade två rundor på sig att avgöra mot ett G2 utan ekonomi. Mot oddsen överlevde G2 scenariot, främst med Tec-9:s i hand, och lyckades även vinna rundan därpå för att tvinga mötet till övertid.

Väl i övertid var det Virtus.pro som tog den första rundan, medan G2 svarade med att kvittera direkt därpå. Det var dock Virtus, som försvarare, som hade ledningen i övertidens halvtidspaus efter att Wiktor "TaZ" Wojtas plockat tre frags i tredje övertidsrundan. När det var ombytta roller kom Dennis "dennis" Edman och stoppade Virtus.pro med en autosniper, och när G2 även vann den följande rundan satt de i en situation där de kunde avgöra mötet med två kartor mot noll. Detta läge utnyttjades av skandinaverna och deras portugisiske lagkamrat, och skrällvinsten var ett faktum.

Dagens resultat

Frankrike EnVyUs vs. Sverige fnatic

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
fnatic: pronax, JW, flusha, olofm, krimz

Polen Virtus.pro vs. Europa G2 Esports

VP: TaZ, Neo, pasha, Snax, byali
G2: Maikelele, dennis, fox, rain, jkaem


Vinna eller försvinna för NiP mot Team SoloMid härnäst

Ovanstående vinst garanterar två svenskar i morgondagens semifinaler, men det är inte säkert att de blir ensamma. Härnäst kommer dagens tredje kvartsfinal att spelas, där svenskbaserade NiP Gaming ställs mot turneringens favorit, danska Team SoloMid. Den matchen lär dra igång ungefär 16:45, svensk tid.

Dagens resterande kvartsfinaler

Danmark TSM vs. Sverige NiP

TSM: karrigan, cajunb, device, dupreeh, Xyp9x
NiP: allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt

Brasilien Luminosity vs. CIS Na`Vi

Luminosity: FalleN, fer, boltz, steel, coldzera
Na`Vi: GuardiaN, flamie, Edward, seized, Zeus

18 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 18 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..