×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svensklag vinner 99Damage Masters 3

1
Under onsdagen lyckades ett svensklag vinna 99Damage Masters 3, något i skymundan, och därmed kamma hem respektabla 10 000 dollar.
Det blev svensk seger när 99Damage Masters 3 avgjorde igår, onsdag. DenDD, bestående av en rad spelare som kamperat ihop under olika konstellationer, vann finalen över danska SK Gaming med övertygande 2-0. I och med vinsten säkrade laget förstapriset om motsvarande drygt 81 000 kronor.


Copenhagen Wolves-spelaren Simon “twist” Elliasson är en av talangerna i DenDD.


DenDD, bestående av bland andra de båda Copenhagen Wolves spelarna Simon “twist” Elliasson och Erik “zende” Sundeqvist, erhöll en inbjudan till denna finalturnering och klev därför direkt in i upper bracket-finalen som spelades i bäst av tre kartor. Väl där besegrades major-aktuella Vexed Gaming med 2-1 i en otroligt jämn sammandrabbning som avgjordes först efter 30 rundor i matchens första två kartor. Den tredje och avgörande kartan, Overpass, vann DenDD dock med något mindre jämna 16-12.

I finalen väntade som sagt SK Gaming, ett lag som inte riktigt har hittat rätt sedan det tog form i slutet av maj i år. Under gårdagens 99Damage Masters-final ställde danskarna upp med de båda testspelarna Casper "cadiaN" Møller och Kristian "k0nfig" Wienecke. Dessutom fanns Jesper "TENZKI" Mikalski med i laget istället för Rasmus "SandeN" Sanden. DenDD, som även innehöll de båda före detta Team Property-spelarna Benjamin "BENDJI" Söderena och Miran "Dumas" Matković, spelade övertygande och gav aldrig danskarna någon riktig chans att komma in i matchen. Slutresultatet skrevs till sist till 2-0 i svenskarnas favör.

Final – 99Damage Masters 3

Sverige DenDD vs. Danmark SK Gaming

DenDD: BENDJI, Dumas, robiin, twist, zende
SK: AcilioN, cadiaN, Friis, k0nfig, TENZKI


Den danska femman får nöja sig med halva den prissumma om drygt 81 000 kronor som svenskarna vann samtidigt som de kämpar vidare för att hitta en bestående och framgångsrik laguppställning. Treorna Vexed å sin sida får ladda om inför major-turneringen vid DreamHack Cluj-Napoca i slutet av månaden.

Slutplaceringar – Topp 4


1. Sverige DenDD – 10 000 dollar (drygt 81 000 kronor)
2. Danmark SK Gaming – 5 000 dollar (drygt 40 500 kronor)
3. Polen Vexed Gaming – 3 000 dollar (drygt 24 000 kronor)
4. Slovakien nEophyte – 2 000 dollar (drygt 16 000 kronor)
För DenDD väntar härnäst deltagande i ASUS ROG Nordic Challenge, något som vi berättade om redan igår.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..