×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Vexed tar sista platsen till Cluj-Napoca

6
Polska Vexed Gaming står för en magisk vändning i avgörande kartan mot HellRaisers och säkrar en plats till majorn i Rumänien.
Deltagarlistan för DreamHack Cluj-Napoca, CS:GO-scenens nästa major-turnering med 250 000 dollar i prispotten, är fulltalig. Den sista platsen gick till Vexed Gaming, något av en nybliven publikfavorit på DreamHack Stockholm, efter en stor vändning i den avgörande kartan mot HellRaisers.

Vändningar tycks vara något av polackernas specialitet, då man bjöd på en sådan redan i matchens första karta. Cobblestone var spelplanen, och HellRaisers knep tio rundor som det anfallande laget innan halvtid var kommen. Därefter stod den polska utmanaren för ett enastående anfallsspel och tog elva rundor på tolv försök och således en 1-0-ledning i mötet.

Den nu passerade Cobblestone var Vexeds kartaval i serien, och nu väntade HellRaisers Dust2. Det östeuropeiska lägret hade ett betydligt mindre skakigt försvar denna gång, då de knep hela elva rundor in i halvtid på den vanligtvis T-dominanta kartan. Inte heller anfallsspelet hade några direkta felaktigheter, och man kvitterade till 1-1 med en bekväm 16-7-vinst.

När Overpass agerade avgörare blev det kvickt en atmosfär som skrek "HellRaisers till Cluj-Napoca" då Kirill "ANGE1" Karasiow och hans mannar tog massiva elva rundor mot fyra som CT. Än var det dock inte över, och trots flera extremt jämna rundor lyckades polackerna — mot oddsen — kläsa sig tillbaka in i matchen. Faktum är att man vände till 12-12 och gick sedan förbi sitt motstånd, och vann till sist nagelbitaren med 16-13.

Lördagen den 26 september — Consolidation-dag


Danmark Dignitas vs. Australien Immunity

Ukraina FlipSid3 Tactics vs. Norge CPH Wolves

USA Team Liquid vs. Australien Renegades

Ukraina HellRaisers vs. Polen Vexed Gaming


Hela deltagarlistan fastställd

I och med vinsten fulländar Vexed Gaming deltagarlistan för DreamHack Cluj-Napoca, som arrangeras i övergången mellan oktober och november senare i år. Sedan tidigare är giganter som fnatic, NiP Gaming, EnVyUs, Virtus.pro och Team SoloMid klara tack vare sina slutspelsplatser i den tidigare major-turneringen ESL One Cologne. I veckan fylldes alltså den andra halvan av deltagarlistan, med namnkända lag som Cloud9, Counter Logic Gaming, mousesports och Titan.

Deltagarlista DreamHack Cluj-Napoca

Sverige fnatic (Invite/Legends)
Frankrike EnVyUs (Invite/Legends)
Polen Virtus.pro (Invite/Legends)
Danmark Team SoloMid (Invite/Legends)
Brasilien Luminosity (Invite/Legends)
Ukraina Natus Vincere (Invite/Legends)
Europa G2.Kinguin (Invite/Legends)
Sverige NiP Gaming (Invite/Legends)
USA Cloud9 (Kval/Challengers)
USA Counter Logic Gaming (Kval/Challengers)
Tyskland mousesports (Kval/Challengers)
Frankrike Titan (Kval/Challengers)
Danmark Team Dignitas (Kval/Challengers)
Ukraina FlipSid3 Tactics (Kval/Challengers)
USA Team Liquid (Kval/Challengers)
Polen Vexed Gaming (Kval/Challengers)

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..