×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic slår Luminosity — tar sista semifinalplatsen

17
Svenska fnatic tar den sista platsen i ESL One Colognes semifinal-stadie genom att besegra brasilianska Luminosity. Morgondagen bjuder på dubbla semifinaler och finalmötet med 100 000 dollar på spel.
Lördagens kvartsfinaler på miljonturneringen ESL One Cologne är färdigspelade, och liksom de tre inledande matcherna har den fjärde kvartsfinalen avgjorts med två kartor mot noll. Det är svenska fnatic som håller det blågula hoppet vid liv genom att, återigen med 2-0 i kartor, besegra brasilianska Luminosity. Det var dock inte alls lika övertygande som många hade trott.

Bäst-av-tre-mötet inleddes på Train, en karta som föredrogs av den sydamerikanska femman då fnatic valde att börja som den starkare försvarssidan. Detta gjordes även med bravur när fnatic inledde med att knipa en 4-0-ledning. Trots att major-turneringens yngsta spelare, 18-årige Ricardo "boltz" Prass, plockade hem en 1vs3-situation åt sitt Luminosity verkade den brasilianska kedjan aldrig riktigt komma igång. Detta resulterade i att fnatic hade bekväma 12-3 i halvtid, och kunde avsluta mötet aningen smärtfritt kort därefter.

Karta nummer två landade på Mirage, fnatics kartval där Luminosity fick nöjet att börja som antiterrorister. Det blev dock en knackig start för utmanarna, då fnatic tog fem raka rundor och således gav sig själv en fenomanal start. Luminosity gav dock inte upp, utan klev fram rejält för att bryta den negativa trenden och istället få med sig sju rundor mot fnatics åtta i halvtid.

Därefter vann fnatic matchens fjärde pistolrunda, men möttes av ett vunnet nödköp från brassarna. Detta formades till en ställning på nio lika. Därefter gick rundorna fram och tillbaka ända upp till 13-13, i detta skede med Luminosity i förarsätet. Detta till trots lyckades inte sydamerikanerna mäta sig med svenskarna, utan föll i den absolut sista ordinarie matchrunda.

Kvartsfinaler

Frankrike EnVyUs vs. Ukraina Na`Vi

Inferno: 16-13 (7-8)
Mirage: 16-10 (7-8)

Danmark Team SoloMid vs. Europa Team Kinguin

Dust2: 16-6 (9-6)
Overpass: 16-8 (8-7)

Polen Virtus.pro vs. Sverige NiP Gaming

Train: 16-14 (9-6)
Inferno: 16-5 (11-4)

Sverige fnatic vs. Brasilien Luminosity

Train: 16-5 (12-3)
Mirage: 16-14 (8-7)


Ovanstående resultat visar alltså att Natus Vincere, Team Kinguin, NiP Gaming och Luminosity fått lämna turneringen på en ärofylld delad femteplats. I samma veva betyder det även att vi under morgondagen kommer att få se franska EnVyUs och danska Team SoloMid slåss om en finalplats i den första av två semifinaler. I den andra semifinalen kommer fnatic att ställas mot Virtus.pro, en match som följs av den stora 100 000-dollarfinalen.

Morgondagens matcher

Frankrike EnVyUs vs. Danmark Team SoloMid

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
TSM: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x

Polen Virtus.pro vs. Sverige fnatic

Virtus.pro: TaZ, NEO, pasha, Snax, byali
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

Vinnare Semi #1 vs. Vinnare Semi #2


47 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 47 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..