×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Virtus.pro slår ut NiP — klara för semifinal

11
Virtus.pro har brytit NiP Gamings major-finalsvit via ett 2-0-resultat på ESL One Cologne. Nu är polackerna klara för semifinal mot antingen fnatic och Luminosity.
Efter två relativt ensidiga möten spelade var det många som hade stora förhoppningar inför dagens stjärnspäckade kvartsfinal mellan publikfavoriterna NiP Gaming och Virtus.pro. Mötets vetoprocess lämnade Train, Inferno och Cache kvar i potten, där polackerna föredrog den förstnämnda. Med andra ord fick NiP Gaming äran att välja sida på Train, där de började som den klassiskt dominanta CT-sidan.

Inledningsvis såg det tydligt ut att gå NiP:s väg när de, tack vare att de vann både pistolrundan och den första vapenrundan, tog en 5-0-ledning. Då vaknade Virtus.pro, och det polska laget plockade dubbla rundor innan NiP återfick kommando. En 1vs2-clutch följt av en dubbel entryfrag av Paweł "byali" Bieliński höll dock Virtus.pro kvar i matchen i allra högsta grad. Momentumkvitteringen resulterade i att halvtidsresultatet löd 9-6 till NiP, något oroväckande för de svenska fans som byggt förhoppningar efter matchens fem första rundor.

Svenskarna återfick dock gnistan när man, trots kraftigt underläge, vann den följande pistolrundan som anfallare, mycket tack vare finske Aleksi "allu" Jalli. Ledningen utökades till 12-6, men det tog bara sex rundor innan polackerna var tillbaka i matchen, denna gång till synes med ett övertag. NiP valde då att ta en taktisk timeout, och följde upp den väl genom att vinna den kommande rundan. Deras ekonomi nollställdes dock kort därefter när Virtus återigen kvitterade, och till sist även tog ledningen.

NiP höll sig dock kvar i matchen, till synes med armarna runt polackernas anklar, och fick ihop en 14-14-kvittering. Mer än så blev det dock inte när Virtus.pro återigen vann en kommande runda, och drömmen om en övertid slocknade när Wiktor "TaZ" Wojtas femma sedan stängde matchen rundan därpå.

Nästa karta var som nämnt Inferno, en karta som föredrogs av NiP Gaming i vetoprocessen. Det skulle dock bli en uppförsbacke redan från start, då man som anfallare misslyckades med att göra hål på Virtus.pro:s försvar fem rundor i rad. Vid obekväma 0-5 kom dock den första pinnen för den svenskfinska femman, dock följdes den upp av ytterligare tre rundor signerade Virtus, och matchen började glida iväg för svenskarna.

Värt att notera är att en signifikant del av de spelade rundorna var extremt jämna, och vad som skulle kunna kallas för "NiP:s otur" vände i detta skede. 8-1 blev 8-4 via jämna rundor, men trots detta kunde inte svenskarna och deras finske AWP-stjärna klösa sig tillbaka in i halvan, och Virtus.pro tog övertygande 11-4 in i halvtid. När polackerna sedan bjöd på en glock-rush med självförtroende var de bara några enstaka rundor ifrån en plats i morgondagens semifinal, ett tillfälle man inte gick miste om när man avslutade matchen bara rundor därpå.

Kvartsfinaler: Resultat

Frankrike EnVyUs vs. Ukraina Na`Vi

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
Na`Vi: Edward, GuardiaN, flamie, seized, Zeus

Inferno: 16-13 (7-8)
Mirage: 16-10 (7-8)

Danmark Team SoloMid vs. Europa Kinguin

TSM: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x
Kinguin: dennis, Maikelele, ScreaM, rain, fox

Dust2: 16-6 (9-6)
Overpass: 16-8 (8-7)

Polen Virtus.pro vs. Sverige NiP Gaming

VP: TaZ, Neo, pasha, Snax, byali
NiP: allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt

Train: 16-14 (9-6)
Inferno: 16-5 (11-4)


Ovanstående resultat innebär att NiP Gaming, för första gången sedan Valve introducerade major-konceptet i Counter-Strike: Global Offensive, missar en major-final. Istället kommer Virtus.pro att få spela morgondagens andra semifinal, som kommer att vara mot vinnaren av det kommande mötet mellan svenska fnatic och brasilianska Luminosity. Det mötet går att följa på ESL TV.

Kvartsfinaler: Kommande matcher

Sverige fnatic vs. Brasilien Luminosity

fnatic: pronax, flusha, JW, olofmeister, krimz
Luminosity: FalleN, boltz, fer, steel, coldzera

56 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 56 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..