×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic tar tredje finalkartan efter comeback

2
Eco-krig och grillfest bjöds på i den tredje finalkartan på ESL ESEA Pro League, och svenska fnatic tar ledningen efter en stor comeback på Overpass.
Med 1-1 i kartor gick finalen över till fnatics andra kartval, Overpass, där svenskarna öppnade med en vunnen pistolrunda som det anfallande laget. Mike "shroud" Gryziek hade dock svar på tal när han fick tre vackra Five-SeveN-frags på den kommande pistolköprundan för att förhindra fnatic från plant och kvitterade till 1-1. Nödköp-kriget var i full fart, och skulle vara ett par rundor till när lagen gick sida vid sida upp till 3-2, fördel fnatic.

I matchens sjätte runda såg Cloud9 ut att vinna ytterligare en nödköp-pistolrunda, detta när man hamnade i en 3vs1 mot Markus "pronax" Wallsten. Man fick död på den svenske in game-ledaren, men inte förrän han lyckats kasta en perfekt molotov på den apterade bomben. Den knapra tiden som fanns kvar tvingade de tre Cloud9-spelarna, som inte hade något defuse kit, att hoppa in i elden och hålla tummarna. Detta gick inte vägen, och Wallsten går in i Hall of Clutch som förmodligen den enda att vinna en 0vs3-situation i en 100 000-dollarfinal.



Wallstens molotov visade sig vara avgörande i mötet.


Den knappa rundvinsten såg fnatic ha ont om ekonomi, och när Cloud9 vann den följande rundan tvingades fnatic till en eco. I detta skede fick nordamerikanerna igång en rullning i spelet, och tog många rundor i rad upp till en 7-4-ledning. Därefter gick rundorna hit och dit, och i slutet av halvan låg Cloud9 i en 9-6-ledning.

När den andra halvan drog igång var det fnatic som vann ytterligare en pistolrunda, men än en gång tappade de den följande rundan efter att Cloud9 tvingat sig till att köpa vad de kunde. Någon eco-duell blev det dock inte, då C9 tog tag i spelet och utökade sin ledning till 13-7. Likt öppningskartan, Cobblestone, fann sig fnatic i ett stort underläge när de höjde sitt spel, och svenskarna plockade 5 rundor i rad innan Sean "sgares" Gares tog en taktisk paus för sitt Cloud9.

Pratstunden med sitt lag visade sig vara effektivt, då Gares ledde sitt lag till sin fjortonde rundvinst rundan därpå. Detta svarades med en egen taktisk paus från fnatics sida, ett klokt beslut av svenskarna då de fick tillbaka kommandot och vann två rundor därpå för att kvittera till 14-14 i ställning. Värt att notera är att Robin "flusha" Rönnquist storspelade för fnatic under denna comeback, som alltså låg på 7-13 från början.

Den ack så viktiga 28:e rundan, som alltså hade ställningen 14-14, såg båda lagen ha fullt artilleri. Där var det fnatic som knep rundan och tvingade Cloud9 till något av en nödköpsrunda. Denna gång blev det dock inga framgångar för nordamerikanerna, som sprang in i fnatics gap och förlorade kartan med 14-16.

Final!
Sverige fnatic vs. USA Cloud9Betta i tipset
fnatic: pronax, flusha, JW, olofmeister, krimz
Cloud9: sgares, n0thing, shroud, Skadoodle, fREAKAZOiD

Cobblestone: 14-16 (8-7)
Cache: 16-6 (12-3)
Overpass: 16-14 (6-9)
Dust2:
Inferno:

Stream: ESL TV

Härnäst kommer Dust2 att spelas. Följ finalen på ESL TV.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..