×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic slår Virtus — klara för Pro League-final mot Cloud9

5
Svenska fnatic besegrar polska Virtus.pro efter tre kartor för att säkra en plats i 100 000-dollarfinalen mot Cloud9 på ESL ESEA Pro League.
Det blir svenskt mot nordamerikanskt i finalen på ESL ESEA Pro League, detta efter att fnatic lyckats återhämta sig från en knackig start i turneringen för att besegra Virtus.pro med 2-1 i kartor i semifinalen.

Matchen öppnades på polackernas kartval, Cache, där fnatic öppnade genom att vinna pistolrundan som det anfallande laget. Den första vapenrundan gick sedan polackernas väg, och därefter jämnades ställningen ut till fyra lika. I detta skede gick det väldigt fram och tillbaka upp till halvtid, som fnatic knep med knappa åtta rundor mot sju, och därefter blev det tungt för svenskarna när de förlorade pistolrundan. Med 8-11 i ryggen kom fnatic sedan tillbaka med fyra raka rundvinster för att återta ledningen med 12-11, men då lade Virtus.pro i en extra växel och tog fem raka rundor för att avgöra kartan.

Öppningsförlusten var tung för svenskarna, men hoppet var definitivt inte ute när Overpass väntade. Det var fnatics egna kartval, och det syntes tydligt och väl från och med när pistolrundan drog igång. Fem raka öppningsrundor gav svenskarna en fantastisk start som anfallare, och så fort polackerna tog sin första runda svarade svenskarna med ytterligare fem rundor. Vid en taktisk paus började Virtus.pro plocka rundor, men det var för sent för att rädda situationen och man gick in i halvtid med 3-12. Fnatic vann sedan pistolrundan och avgjorde kartan smärtfritt.

Dust2 agerade avgörande karta, och återigen fick fnatic börja som terrorister. Detta gjordes med en vunnen pistolrunda, och trots en förlorad första vapenrunda gick man upp till en 5-1-ledning. Därefter plockade Virtus fyra rundor på strax över lika många försök, men det var också det enda man fick under halvan. Ett tydligt taggat fnatic knep alltså elva rundor in i halvtid, men det var inte över än. Virtus.pro tog hem den andra pistolrundan och började knappa igen underläget genom att döda fnatics ekonomi så fort de fick sin första runda på halvan. De fem T-rundor man knep ihop under den perioden var dock inte tillräckligt för en comeback, och fnatic avgjorde med 16-9.



Video från när fnatic vinner semifinalen.


Dagens resultat:
USA Cloud9vs. USA CLG2-0 (16-5, 16-8)Cache, Dust2
Polen Virtus.provs. Sverige fnatic1-2 (16-12, 3-16, 9-16)Cache, Overpass, Dust2

Imorgon kommer fnatic att möta Cloud9, som ju besegrade landsmännen i Counter Logic Gaming i semifinalen, i ett bäst-av-fem-möte om 100 000 dollar. Denna final förväntas dra igång runt 18:30 under söndagen, och kan sträcka sig ganska långt då spelare kommer att behöva ta relativt långa pauser mellan kartorna på grund av den olidliga värmen på plats.

Final!
Sverige fnatic vs. USA Cloud9Betta i tipset
fnatic: pronax, flusha, JW, olofmeister, krimz
Cloud9: sgares, n0thing, shroud, Skadoodle, fREAKAZOiD

Tid: 18:30
Format: Bäst av fem kartor
Stream: ESL TV

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..