×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Cloud9 finalklara efter CLG-vinst — fnatic mot Virtus härnäst

7
Cloud9 har säkrat sin första internationella finalplats sedan lagförändringen, detta efter att man besegrat rivalerna i Counter Logic Gaming med bekväma 2-0 i kartor. Nu väntar ett hett europamöte mellan fnatic och Virtus.pro om den andra finalplatsen.
Det blev en ensidig historia i den nordamerikanska finalen här på ESL ESEA Pro League i Köln, Tyskland. I den första av två semifinaler för dagen ställdes Cloud9 mot Counter Logic Gaming, och vad som förväntades bli en jämn batalj mellan rivalerna blev en övertygande insats för den profilerade femman.

Fortfarande obesegrade på Cache

Öppningskartan var Cache, samma spelplan som Cloud9 besegrade EnVyUs på multipla gånger under turneringens gång. Det märktes tidigt varför femman gillar kartan efter att de vann pistolrundan och den första vapenrundan för att kvickt ta en 5-0-ledning. Därefter knep CLG ett par rundor, men kom aldrig in i matchen, vilket resulterade i ett tungt 4-11-underläge för CLG.

När den andra halvan drog igång var det Tarik "tarik" Carlik som visade framfötter genom att dra en fenomenal pistol-ace, alla headshots, för att ge sitt lag hopp och energi. Stopp tog det dock rundan därpå, då Cloud9 vann ett nödköp och vann samtliga rundor därpå för att knipa kartan med 16-5.



tariks headshot-ace hjälpte föga i öppningsmatchen.


Chanslösa på sin egna karta

På Counter Logic Gamings karval, Dust2, trodde folk att det skulle bli helt andra bullar. Dock tog det inte lång tid innan man insåg att det var Cloud9 som hade ässen på sin sida. Via en vunnen pistolrunda fick man igång en rullning, och tog hela åtta raka rundor innan CLG ens fick en pinne på måltavlan. Den pinnen visade sig dock sätta igång en vinstsvit för CLG, och de räddade situationen till ett 6-9-underläge.

När Counter Logic Gaming vann den följande pistolrundan såg vändningen ut att kunna bli sanning, men Cloud9 vann den första vapenrundan och gick raka vägen i mål med sju raka rundvinster.

Lördag den 4 juli
Start 14:45
USA Cloud9vs. USA CLG2-0 (16-5, 16-8)Cache, Dust2
Polen Virtus.provs. Sverige fnaticBetta i tipsetSemi #2

Som ni kan se ovan kommer Virtus.pro och fnatic att slåss om den andra finalplatsen härnäst. Virtus.pro har ännu inte förlorad en karta på plats, då de vann sin grupp med två bekväma bäst-av-en-vinster över Luminosity och Cloud9. Fnatic, å andra sidan, tappade sin öppningsmatch mot CLG i gruppspelet och tvingades besegra Team SoloMid med 16-14 för att avancera till kvartsfinal, där man slog Keyd Stars med 2-0 där den andra kartan togs till övertid.

19 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 19 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..