×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

flusha: "Jag tycker att vi är världsettor"

1
Fragbite har pratat med fnatic-stjärnan Robin "flusha" Rönnquist inför veckans miljonfinaler i ESL ESEA Pro League, där svenskarna delar grupp med Team SoloMid, Keyd Stars och Counter Logic Gaming.
Ända sedan slutet av april har scenen suktat efter att miljonsummorna i ESL ESEA Pro League skall tävlas ut, och i veckan arrangeras det första av två klimax i turneringens årsschema. Fyra av de bästa lagen i Europa och samma mängd lag från den nordamerikanska Counter-Strike-toppen kommer att befinna sig i ESL:s TV-studio i Köln, Tyskland för att slåss om över 2 miljoner kronor under LAN-finalerna för öppningssäsongen.

Ett av favoritlagen på plats är svenska fnatic, som nyligen korades mästare av DreamHack Open Summer 2015 efter att ha besegrat bland andra NiP Gaming och Natus Vincere. Svenskarna är även regerande major-mästare, och ses som världens bästa lag tillsammans med de danska rivalerna i Team SoloMid, som själva gått vinnande ur de tre senaste turneringarna de spelat.


Svenska fnatic med Robin "flusha" Rönnquist närmast kameran.


Team SoloMid var dock inte på plats under DreamHack Summer, och att danskarna besegrat fnatic i alla finaler man mötts i sedan PGL:s CS:GO Championship Series i april får många att anse grannarna i syd vara det starkaste laget i världen. Aningen väntat är att fnatics egna Robin "flusha" Rönnquist inte riktigt håller med.

"Jag tycker att vi är världsettor", berättar Rönnquist för Fragbite. "Vi är mer konsekventa och förlorar nästan bara mot just Team SoloMid, medan det känns som att de bara har vårt nummer och är väldigt ojämna mot andra lag. De kan förlora mot andra topplag oftare än vad vi gör, men det är väl upp till var och en att döma vilket lag som är det bästa. Jag tror att nästa major-turnering kommer att avgöra det."

I och med att fnatic och Team SoloMid slåss om förstaplatsen på världsrankingen var det många ögonbryn som höjdes när lagen placerades i samma grupp för veckans miljonfinaler i "EEPL". Anledningen till detta är att fnatic vann den europeiska divisionen av ligan, medan TSM placerade sig trea bakom Virtus.pro. Enligt Rönnquist är det dock bara positivt att hamna mot danskarna så tidigt i turneringen.

"Vi hamnar hellre i samma grupp och får möta dem i en potentiell final istället för att riskera att mötas i semifinal. Så som jag ser det är vi de två överlägset bästa lagen i scenen", bekänner flusha.



Team SoloMid är fnatics största hot i Köln.


"Går i princip att förutspå topp fyra redan nu"

Utöver den danska femman kommer fnatic att dela grupp med två av de mer omtalade lagen i den amerikanska regionen; brasilianska Keyd Stars och Counter Logic Gaming. Diskussionen om huruvida "jänkarna" håller samma nivå som de europeiska topplagen pågår dock fortfarande, och talar sällan för nordamerikanerna. Inte heller när man frågar Rönnquist.

"Det är lite tråkigt att det är fyra lag från USA och fyra lag från Europa när den europeiska scenen är så pass mycket starkare. Det gör egentligen hela turneringen mindre sevärd då det i princip går att förutspå vilka som placerar sig topp fyra redan nu, om inte Keyd Stars har något ess i ärmen."

Keyd Stars har definitivt visat sig vara det mest intressanta laget i den amerikanska regionen. Sedan årsskiftet har de levererat över mångas förväntan, och sedan flytten till Nordamerika har kvalitén på lagets spel höjts markant. De placerade sig även topp åtta på ESL One Katowice, vilket säkrade dem en plats i kommande major-turnering, och gav dem även respekt som ett världslag att frukta.


Brasilianska Keyd Stars under sitt genombrott på ESL One Katowice.


När flusha får frågan om brasilianarna är det tydligt att han anser dem vara starkast i regionen, och hänvisar till ett möte från början av året när man underskattade dem och hamnade i ett underläge på grund av det. Respekten finns där, men detta till trots syns ingen större fruktan i svenskens ord.

"De är svårare att läsa av än andra amerikanska lag. Under ClutchCon tidigare i år överraskade de oss och vann första kartan i en BO3, men sedan körde vi vårt lir och vann ändå. Keyd är definitivt det bäst förberedda laget av alla som kvalat från Nordamerika, men det känns ändå inte som att de är något större hot i och med att vi vet att vi kan anpassa oss snabbt", förklarar flusha för Fragbite.

När det kommer till Counter Logic Gaming och deras landsmän i Grupp A, nämligen Cloud9 och Luminosity, råder det inget som helst tvivel om hur man skall besegra dem. Självförtroende är en väsentlig del av dessa möten.

"Det har alltid känns väldigt lätt att spela mot amerikanska lag. Vi börjar bara med mycket individuellt spel och visar noll respekt. Vi smäller dem tidigt, då tappar de självförtroendet. Sen brukar det bara rulla på, det är inte särskilt mycket "anti" mot just amerikaner", avslutar flusha i pratstunden med Fragbite.

Fragbite på plats i Köln

ESL ESEA Pro League Säsong 1-finalerna drar igång nu på torsdag, den 2 juli, och sträcker sig fram till söndag den 5 juli. Utöver Grupp B-lagen som nämnts i denna artikel spelar även EnVyUs, Virtus.pro, Luminosity och Cloud9 i Grupp A. Vinnarna av turneringen kommer att åka hem med 100 000 dollar, motsvarande 823 000 kronor, och Fragbite kommer att vara på plats i Köln för att täcka allt. Håll ögon och öron öppna för härligt innehåll under veckan!

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..