×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

#TBT: "It's raining on us!"

8
#TBT är tillbaka, och idag tar vi oss ungefär fyra år bakåt i tiden, till Manhattan, New York i USA, för en läcker tillbakablick!
Torsdagen är kommen, vilket innebär en tillbakablick i esporten! I dagens #TBT har vi haft utomhuskvalet till Gaming Paradise i åtanke, men tänkte inte nödvändigtvis spela på faktum att det arrangeras utomhus. Kvalet flyttades förvisso fram på grund av en stormvarning, men att sitta inomhus behöver nödvändigtvis inte betyda att du är skyddad från regn.


Året var 2011...

... och ESL:s Intel Extreme Masters-turné hade ett stopp i den diskuterbart bästa staden i världen — New York i USA. Stoppet arrangerades i Javits Convention Center på Manhattan i samband med det massiva jippot New York Comic Con, som hade över 100 000 besökare den helgen. På plats i CS-väg var ett par intressanta lag, bland andra svenska SK Gaming, fyra femtedelar av danska mTw, finska WinFakt och en handfull amerikanska lag.

Under turneringens gruppspel möttes WinFakt och nordamerikanska CheckSix. Det finska laget bestod av bland andra Tomi "lurppis" Kovanen och hans yngre bror Niko "naSu" Kovanen, medan jänkarna hade legendarer som Danny "fRoD" Montaner och Tyler "Storm" Wood i laget. De starka profilerna hade dock väldigt lite med den avslagna matchens underhållning att göra, då en annorlunda paus var det mest intressanta med hela mötet.

Mitt under matchen begärde den finska femman en paus — för att det regnade på Jirka "jigetus" Ryhti. Under en tid hade nämligen brandlarmet i Javits Convention Center gått på halvton, men information sade att man inte hade någonting att oroa sig över då det var ett felaktigt larm. Larmet var dock sammankopplat med sprinklersystemet, och vad som än gick snett gjorde att sprinklersystemet började läcka rakt ner på Ryhti och hans tangentbord.



Fragbite stod med mobilkameran i högsta hugg under incidenten.


Ovan kan ni se tillfället direkt efter pausen, och Kovanen den äldre brister ut "det regnar på oss". Ni kan också höra lagkaptenens komiska idé om att man kan lösa situationen med ett paraply — som faktiskt blev den slutliga lösningen. En administratör på ESL fick uppgiften att stå bakom jigetus och hålla ett paraply över hans huvud under resten av matchen.



Administratören med paraplyt ovanför jigetus. Till vänster ser ni även SK-svenskarna f0rest och face.


I slutändan påverkade inte incidenten finnarnas prestation speciellt, då de vann mötet med 16-6 och avancerade som tvåa i sin grupp bakom SK Gaming. För den intresserade gick WinFakt även till final efter att ha besegrat Kyle "flowsicK" Mendez UMX Gaming, men föll mot SK Gaming med 0-2 i resultat. SK fick med sig motsvarande 100 000 kronor i prispengar, medan WinFakt fick hälften så mycket för sin insats.

Även om IEM New York egentligen inte var speciellt intressant på papperet fick turneringen en del minnesvärda storys i sig. Bland annat spelades den första officiella CS:GO-matchen någonsin vid sidan av 1.6-turneringen, något vi blickat tillbaka på i en tidigare upplaga av #TBT. Även minnesvärt är att en av turneringens favoritlag, mTw, hade en aningen udda inhoppare under gruppspelet, något vi kanske kan ta upp i en framtida #TBT.

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..