×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Omtalad fransman ertappad med VAC-bann

12
Den före detta BuyKey-spelaren Julien "AREA" Dubois har blivit VAC-bannad. Till VaKarM bekräftar han att det är CS:GO-relaterat — men att han inte gjort något fel.
I början av Counter-Strike: Global Offensive fanns ett franskt lag som gjorde sig hörda på tapeten. Laget gick under namnet BuyKey och hade spelare som Adil "ScreaM" Benrlitom i sig. En högt uppmärksammad spelare var Benrlitoms lagkamrat Julien "AREA" Dubois, som efter sin headshot-fyllda fragfilm misstänktes för att använda sig av otillåtna medel.

Trots LAN-prestationer försvann Dubois från scenen, och påstods ha nekat ett erbjudande av LDLC, där ett flertal nutida Titan- och EnVyUs-spelare fanns, med anledningen att han tappat motivation för att spela på den högsta nivån. Nu är han tillbaka i rampljuset — men av helt fel anledning.



AREA har nämligen ertappats med en VAC-bannlysning. Till den franska sajten VaKarM.net har han dessutom själv bekräftat att den är relaterad till Counter-Strike: Global Offensive, men nekar trots detta att han skall ha använt sig av otillåtna medel. Istället överväger han, enligt HLTV.org, att kontakta Valve med mål att få sig rentvådd.

Dubois är inte den första fransmannen som spelat på toppnivå som fått bita i det sura VAC-äpplet. Under vad som kallades för "VACation" blev både Titan-profilen Hovik "KQLY" Tovmassian och Epsilon-spelaren Gordon "Sf" Giry bannade för fusk, och har sedan dess pressats bort från scenens toppskikt.

42 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 42 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..