×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Storbritannien

Fifflaren, cArn, THREAT till FACEIT-finalerna

2
FACEIT har offentliggjort grupper och stream-team för sina säsongsfinaler, som arrangeras i London i helgen. På plats kommer minst tolv svenskar att vara.
Det råder ingen saknad på turneringar i Counter-Strike: Global Offensive-scenen, då man helg efter helg fått uppleva olika former av toppskiktsturneringar sedan ett bra tag tillbaka. I helgen är det dags igen, då FACEIT arrangerar LAN-finalerna av sin första 2015-säsong.

På plats kommer CS:GO Championship Series-mästarna Team SoloMid att vara, liksom de svenskbaserade lagen fnatic och NiP Gaming, som placerade sig tvåa respektive trea i helgens Bukarest-turnering. Även Na`Vi och Virtus.pro kommer att representera Europa på plats. För Nordamerikas del är det eLevate och Team Liquid som kommer att spela, medan Team Immunity kommer i australiensiskt flagg efter att, aningen chockerande, knipit avancemanget över Vox Eminor.

Svensklagen delar grupp — TSM ställs inför ytterligare test

Ovanstående lag har delats in i grupper, där vi ser båda svensklagen i Grupp A tillsammans med Immunity och Liquid. Detta innebär att TSM kommer att ställas mot både ESEA-mästarna i Virtus.pro och ESL Pro League-vinnarna i Na`Vi samt eLevate i kampen om avancemang.

Grupp AGrupp B
Sverige fnaticPolen Virtus.pro
Sverige NiP GamingUkraina Na`Vi
Australien ImmunityDanmark Team SoloMid
USA LiquidUSA eLevate

Uppenbara intriger i ovanstående gruppindelning är kampen mellan landsrivalerna i fnatic och NiP Gaming. Intressant med Grupp B är ju de nyblivna CCS-mästarna i Team SoloMid, som inte får möta något av lagen de besegrade i Bukarest i helgen under gruppspelet. Här får de istället möjligheten att revanschera sig efter Copenhagen Games-finalförlusten mot Virtus.pro. Na`Vi och Team SoloMid är i en liknande sits, då båda lagen aningen oväntat vann sina senaste turneringar och söker att etablera sig som absoluta titelfavoriter.

Tre svenskar i panelen

Självfallet kommer helgens finaler att sändas ut i skärmen, detta med den välkända FACEIT-duon Daniel "ddk" Kapadia och James "JZFB" Bardolph. Med sig har duon även den ständigt major-relaterade veterankommentatorn Stuart "TosspoT" Saw samt Matthew "Sadokist" Trivett, som ju kommenterade CCS-finalerna i Bukarest i helgen.

Panelen med analytiker blir en väldigt intressant sådan för svensk del. Duncan "Thorin" Shields kommer självklart att vara där för att analysera sig gul och blå, men hans tre kollegor är redan av blågul färg. Det är nämligen den före detta NiP Gaming-profilen Robin "Fifflaren" Johansson, Team Acer-spelaren Björn "THREAT" Pers och fnatic-legenden Patrik "cArn" Sättermon som kommer att dissekera matcher under turneringens gång.

Stream-team
Storbritannien James DuffieldVärd
Storbritannien Daniel "ddk" KapadiaKommentator
Storbritannien James "JZFB" BardolphKommentator
Storbritannien Stuart "TosspoT" SawKommentator
Kanada Matthew "Sadokist" TrivettKommentator
Storbritannien Duncan "Thorin" ShieldsExpertanalytiker
Sverige Robin "Fifflaren" JohanssonExpertanalytiker
Sverige Patrik "cArn" SättermonExpertanalytiker
Sverige Björn "THREAT" PersExpertanalytiker
Danmark Casper "cadiaN" MøllerObserver

FACEIT League-finalerna arrangeras i FACEIT-studion i London, Storbritannien från och med fredag den 1 maj till och med söndag den 3 maj.

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..