×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

NiP, fnatic m.fl. i morgondagens CCS-finaler

2
Från och med fredag arrangeras LAN-finalerna i PGL:s CS:GO Championship Series under DreamHack Bucharest. NiP Gaming, fnatic, EnVyUs och Team SoloMid slåss om motsvarande 650 000 kronor.
Efter en långdragen onlinefas har det äntligen blivit dags för DreamHack Bucharest och således även LAN-finalerna av PGL:s strax-under-miljonturnering CS:GO Championship Series. Som bekant består hälften av den fyra lag långa deltagarlistan av det svenska absoluta toppskiktet — NiP Gaming och fnatic — som kommer att ställas mot varandra, de franska Gfinity Masters-mästarna EnVyUs och danska Copenhagen Games-tvåorna i Team SoloMid.

EnVyUsTeam SoloMid
Frankrike Vincent "Happy" CervoniDanmark Finn "karrigan" Andersen
Frankrike Nathan "NBK" SchmittDanmark Peter "dupreeh" Rasmussen
Frankrike Richard "shox" PapillonDanmark Renée "cajunb" Borg
Frankrike Edouard "SmithZz" DubourdeauxDanmark Nicolai "device" Reedtz
Frankrike Fabien "kioShiMa" FieyDanmark Andreas "Xyp9x" Højsleth
NiP Gamingfnatic
Finland Aleksi "allu" JalliSverige Markus "pronax" Wallsten
Sverige Patrik "f0rest" LindbergSverige Jesper "JW" Wecksell
Sverige Adam "friberg" FribergSverige Robin "flusha" Rönnquist
Sverige Christopher "GeT_RiGhT" AlesundSverige Olof "olofm" Kajbjer
Sverige Richard "Xizt" LandströmSverige Freddy "krimz" Johansson

Då TSM och EnVyUs vann sina respektive grupper kliver de in i turneringen med högsta seed, medan svensklagen, som knep andraplatserna i sina grupper, äntrar med den lägre seeden. Lyckligt för anhängare till de svenska lagen är att de undviker att möta varandra i den första omgången, som drar igång imorgon fredag den 24 april. Den första matchen, fnatic mot Team SoloMid, är schemalagd att dra igång 15:00 svensk tid, med NiP Gamings möte med EnVyUs schemalagt tre timmar senare. Båda dessa matcher spelas bäst av tre kartor.

Efter ovanstående två matcher kommer fredagen att sluta, och dagen därpå visar schemat förlorarmatchen som öppning klockan 11:00, medan matchen mellan fredagens vinnare följer klockan 14:00. Även consolidation-finalen, mötet mellan vinnaren av förlorarmatchen och förloraren av vinnarmatchen, spelas under lördagen, detta klockan 18:00. Det enda som sedan spelas under söndagen är finalen, som till skillnad från tidigare omgångar spelas bäst av fem kartor.

Fredagen den 24 april
15:00Sverige fnaticvs. Danmark Team SoloMidBetta i tipsetBO3
18:00Frankrike EnVyUsvs. Sverige NiP GamingBetta i tipsetBO3
Lördagen den 25 april
11:00Loser bracket-finalBO3
14:00Winner bracket-finalBO3
18:00Consolidation-finalBO3
Söndagen den 26 april
17:00FinalBO5

Resultatet av ovanstående schema kommer att bli 40 000 dollar, motsvarande strax under 350 000 kronor, till det vinnande laget. Därefter halveras vinningarna för varje placering neråt, vilket innebär att alla lag garanterat sig minst 5 000 dollar, motsvarande 43 400 kronor.

Prisfördelning

1. 40 000 dollar(cirka 347 100 kronor)
2. 20 000 dollar(cirka 173 500 kronor)
3. 10 000 dollar(cirka 86 700 kronor)
4. 5 000 dollar(cirka 43 400 kronor)

Självklart kommer ovanstående turnering även att livesändas på plats i Bukarest, detta av samma kommentatorer som under majoriteten av turneringens onlinefas — Matthew "Sadokist" Trivett och Dota 2-talangen tillika den nyblivna CS:GO-kommentatorn Toby "TobiWan" Dawson. Även Richard Lewis, Duncan "Thorin" Shields och den före detta 3DMAX-spelaren Joona "natu" Leppänen kommer att agera analytiker mellan matcher och kartor under sändningens gång.

Värdar
Rumanien Sebastian "TataStrumf" Honciuc
USA Rachel "Seltzer" Quirico

Kommentatorer
Australien Toby "TobiWan" Dawson
USA Matthew "Sadokist" Trivett

Analytiker
Storbritannien Richard Lewis
Storbritannien Duncan "Thorin" Shields
Finland Joona "natu" Leppänen

Stream (Twitch)

Fragbite är på plats i den rumänska huvudstaden för att täcka ovanstående turnering så fett som möjligt, så missa inte att hänga på den blå sajten under den andra (bättre) hälften av veckan!

Vilka vinner CS:GO Championship Series?

351 personer har röstat

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..