×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Film

#TBT: Den första CS-filmklassikern

14
Idag rullar historieläraren fram TV-apparaten för att visa film, och vi tar oss en titt på en av historiens första globalt erkända Counter-Strike-filmer.
Torsdagen är här, och det har blivit dags för ytterligare en upplaga av #TBT (Throw Back Thursday). Idag skall vi ta oss en titt på lite CS-filmhistoria när vi får äran att kolla på någonting som banade vägen för Counter-Strike-filmer världen runtom, i alla fall sett till exponering.

Filmens namn är Frag or Die och är regisserad av den före detta SK Gaming-relaterade Andreas "bds" Thorstensson. I den finner vi toppspelare från hela världen, bland andra NiP-legenderna Emil "HeatoN" Christensen och Tommy "Potti" Ingemarsson. Även välkända namn som Johan "vesslan" Ryman, mousesports-ikonen Jonas "Johnny R" Ballack och Team3D-klassikern Kyle "Ksharp" Miller finns med.

Filmen släpptes i april 2002 och spred sig som en löpeld över internet och påstås vara en av, om inte den mest nedladdade CS-filmen i historien. Värt att notera är att detta skedde helt utan hjälpmedel som YouTube eller Facebook, vilket bara det är imponerande. Filmen må kanske inte lade grunden för CS-filmer rent redigeringsmässigt, men faktum att någon skapade en film som sågs från öst till väst visade ändå spelets styrka och möjligheter.

55 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 55 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..