×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

#TBT: Devilwalk drog ner brallorna inför 100 000 pers

9
Till ära av den avslutade ESL One Katowice-majorn tar vi oss tillbaka till den första majorturneringen, som spelades i samband med DreamHack Winter 2013.
Okej, rubriken må vara aningen mer färgglad än denna artikel kommer visa sig vara. Kontexten är dock högaktuell i och med att ESL One Katowice 2015, den femte major-turneringen Counter-Strike: Global Offensive fått uppleva, avgjordes i helgen. Mästare blev turneringsfavoriten fnatic efter en rafflande 2-1-seger över landsmännen i Ninjas in Pyjamas. För att adressera rivaliteten kan vi hoppa tillbaka till där allt började i major-sammanhang; DreamHack Winter 2013, där bara en av två berättelser kunde få ett lyckligt slut.

Jönköping, månadsskiftet november-december år 2013

Jönköping bubblade i vanlig ordning när världens största LAN-evenemang skulle arrangeras än en gång i Elmias hallar. Något som fick tydligt extra uppmärksamhet jämfört med tidigare var CS:GO-turneringen, som hade overkliga 250 000 dollar i prispotten efter ett samarbete med Valve och communityns pengar. Prispotten var den högsta CS:GO skådat, och alla tittade på två lag som skulle slåss om pengarna.



NiP och VeryGames var förhandstippade finalfavoriter.


NiP Gaming var, och är än idag, historiens mest dominanta Counter-Strike-lag, men hade veckorna inför turneringen tappat gnistan när ärkerivalerna i VeryGames tagit över guldmedaljerna. Allt detta skedde samtidigt som TV6 gjorde en dokumentärfilm om svenskarnas resa mot DreamHack och det 100 000 dollar stora förstapriset man siktat in sig på.

Efter att ha tappat ett par turneringar var DreamHack äntligen här, och som skrivet låg fokus på de två finalfavoriterna NiP och VeryGames. Folk sneglade knappt åt fnatic, som inför turneringen tagit in Markus "pronax" Wallsten för att leda laget. Det visade sig sedan att NiP och VeryGames möttes i semifinal, där svenskarna gick segrande efter tre spelade kartor. Energin var extremt laddad i sagda semifinal, och det största hotet hade besegrats.

På andra sidan slutspelsträdet, i skuggan av de två giganterna, spelade dock svenska fnatic exceptionellt bra. I den första slutspelsmatchen besegrade de uppstickarna Recursive Esport, som idag är aningen skrattretande att kalla för uppstickare då laget bestod av kennyS, Happy, GMX, Maniac och Uzzziii. Därefter besegrade man compLexity, som idag formats om till att bli Cloud9. Ingen lade särskilt mycket vikt på detta, det var ju den andra delen av trädet som var "den intressanta".

När det kommer till TV6-showen som följde NiP var dramaturgin perfekt. Giganterna hade fallit i tidigare turneringar, men ruskat upp sig och besegrat rivalen med en "wham"-tecknad uppercut när det som mest gällde för att ge sig själva, till synes, öppet mål för den perfekta storyn. Då kommer istället en annan typisk storyline, nämligen berättelsen om David mot Goliat, underdog-storyn som alla älskar.

I finalen vände fnatic karta nummer ett, Dust2, från ett extremt underläge och tog 1-0-ledningen. När NiP sedan kvitterade på Inferno återstod bara Train, och där var det helt och hållet fnatics show. En överkörning resulterade i att slutet på NiP:s berättelse blev ett stort anti-klimax, medan slutet på berättelsen om det uträknade underdog-laget blev ett lyckligt sådant.



... och så drog Devilwalk ner byxorna inför 100 000 åskådare

För att göra den färgglada rubriken vettig måste vi ändå komma till skottet. Inför finalen hade Jonatan "Devilwalk" Lundberg lovat expertanalytikern Duncan "Thorin" Shields att dra ner byxorna vid en eventuell vinst, och Lundberg höll sitt löfte. Så fort vinsten var spikad och det snabba kramkalaset var förbi visade Devilwalk sina blåa fillingar för ungefär 100 000 åskådare, som vid denna tid var rekordsiffror för CS:GO.

28 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 28 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..