×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Här är DreamHacks CS:GO-turné: "Har helt andra möjligheter"

4
DreamHack har släppt information om Counter-Strike: Global Offensive-turnén DreamHack Open 2015, där stopp, datum, prispengar och format inkluderas: "Självklart kommer vi vara taggade om Valve ger oss chansen igen."
Det har länge varit bekant att den svenska LAN- och e-sportjätten DreamHack gjort om CS:GO till en main-titel för 2015 och således lägger mer fokus på den växande FPS-titeln. Detta följdes upp av nyheten om att "Open"-turnén kommer att inkludera Global Offensive, och nu får vi reda på lite saftiga detaljer.



Först och främst kommer stoppen att vara sju stycken, varav tre stycken kommer att arrangeras i Sverige. Givetvis är två av dessa de klassiska DreamHack Summer och Winter, men också ytterligare en upplaga av DreamHack Stockholm. Utöver de svenska städerna gäller även Tours i Frankrike, Valencia i Spanien, London i England och Cluj i Rumänien.

DreamHack Open 2015: CS:GO

DreamHack Tours (Frankrike)9-10 maj(BYOC-kval 8 maj)
DreamHack Summer (Jönköping)15-16 juni(BYOC-kval 14 juni)
DreamHack Valencia (Spanien)17-18 juli(BYOC-kval 16 juni)
DreamHack Stockholm25-26 sept(Inget BYOC-kval)
DreamHack London (England)TBA
DreamHack Cluj (Rumänien)31 okt - 1 nov(Inget BYOC-kval)
DreamHack Winter (Jönköping)26-28 nov

Vi noterade den uteblivna raden angående kvalmöjligheter till DreamHack Winter, som två år i rad fått äran att bli en så kallad major-titel med Valves välkända "stamp of approval". Kopplingen var given, och den uppenbara frågan ställdes till DreamHacks e-sportansvarige Tomas "greykarn" Lyckedal.

"Det vi presenterar idag är vad vi minimum kommer göra - och vi vill vara tydliga mot CS:GO-communityt vad som "händer minst" och vara ute i god tid. Ett stort problem för CS:GO-communityt är att mycket är i sista-minuten. Jag tror ingen vet var nästa Major kommer vara, men självklart kommer vi vara taggade om Valve ger oss chansen igen", berättar greykarn för Fragbite.

340 000 kronor per stopp

Samtliga av ovanstående stopp kommer att ha åtta lag i sina deltagarlistor, som i varje fall slåss om 40 000 dollar, motsvarande strax över 340 000 kronor, per evenemang. Det vanligaste fallet tycks vara att fyra lag bjuds in medan resterande kvalar in via både online- och BYOC-kval. Dock varierar det då vissa evenemang inte kommer att ha några BYOC-kval på plats. Alla evenemang kommer även ha ett åtta lag brett gruppspel som följs av fyra lag stort single elimination-slutspel där bäst av tre kartor spelas.

"Har helt andra möjligheter"

Tydligt sedan tidigare är att detta är en enorm upphöjning för CS:GO-sektionen på DreamHacks högkvarter då man tidigare haft enskilda turneringar i Global Offensive, och aldrig något massivt Open-projekt.

"Det är en jätteskillnad. Alla tidigare CS:GO-turneringar har vi organiserat en-åt-gången. Nu sätter vi en årsplan, med 7 evenemang och har helt andra möjligheter att jobba med turneringskvalité och mediaproduktionen. Vi kommer bygga en helt ny DreamHack Open-scen anpassad för 5vs5 (CS:GO) och dessutom försöka utveckla CS:GO-produktion till att bli mer show och underhållning för både befintliga och nya tittare", tydliggör greykarn för Fragbite.

Detaljer som hur man väljer att distribuera prispengarna för varje stopp är ännu inte offentliggjort, men man markerar klart och tydligt att hela topp åtta i varje stopp kommer att få ta del av kakan. Ytterligare detaljer förväntas släppas tätare inpå varje stopp.

17 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 17 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..