×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

emilio erkänner fusk — på matchmaking

5
Joel "emilio" Mako har bekräftat att den omtalade VAC-bannen var berättigad: "Jag ångrar det varje dag."
När Joel "emilio" Mako under fjolårets sista kvartal åkte på en VAC-bannlysning live under en match i Fragbite Masters blev han direkt en av e-sportvärldens stora snackisar. Resultatet av bannlysningen blev ett adjö från hans lag, Team Property, och en utfrysning av scenen i överlag. Där och då menade han att han blivit oskyldigt fälld, men idag har han till Aftonbladet bekräftat att han faktiskt var skyldig.

— Jag och mina IRL-polare spelade matchmaking med X-ray-fusk tillsammans. Det var roligt för stunden tills jag fick konsekvensen rakt i ansiktet, och jag ångrar det varje dag. Även fast jag aldrig fuskade i en officiell match så inser jag att det är fel, berättar emilio för Aftonbladet.

När rubrikerna florerade var bortförklaringen att en av emilios vänner fuskat på ett utlånat konto, och att samtliga konton som hade samma email registrerad till sig då blev avstängda. Till Aftonbladet förklarar han dock vidare att det uttalandet var ett missförstånd, och att han vill komma tillbaka till scenen för att bevisa sig på LAN-evenemang.

Att komma tillbaka till scenen bör dock bli ett klurigt genomförande för svensken då Valves nyare regler om att man inte får besitta en VAC-bannlysning vid deltagande i major-turneringar även fått andra turneringar att implementera samma punkt i sina regelverk.

90 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 90 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..