×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Storbritannien

weber fuskanklagad på LAN — uppmärksammar det själv

1
Den brittiske fm-eSports-spelaren Brandon "weber" Weber har anklagats för "rate-hacking" på epic.LAN 14, och talar ut om det själv i förebyggande syfte.
Efter att epic.LAN 14 avslutats i Kettering Conference Centre i Kettering, Northamptonshire, var det mixen Obscene-eSports som stod som vinnare av majoriteten i den 3000 pund stora prispotten. I laget spelade bland andra fm-eSports Brandon "weber" Weber, som tidigare, främst i CS:Source, spelat för lag som mTw och dignitas.

Obscene-eSports vann sin grupp med 5-0 i matcher, 10-0 i kartor, och turneringens andra favoriter i Infused eSports likaså. Efter att single elimination-slutspelet näst intill avklarats stod sedan lagen ansikte mot ansikte i finalen, som vanns av Obscene-eSports med 3-1 i kartor. Nu har det kommit ut att fm-eSports-spelaren anklagats för att ha haft fuskat under turneringen.

Det är Weber själv som uppmärksammar scenen om det, förmodat i förebyggande syfte så hans sida av myntet skall presenteras innan folk gör antaganden av potentiella rubriker. Fusket han anklagas för är ett sorts rate-hack, där två videos presenterats med tillräckligt mycket misstänksamhet för att administratörerna skall göra en utredning.

I den ena videon ser man vad som påstås vara bevis över att hitboxarna manipulerats, medan den andra videon visar huvudrollen när han hoppar och skjuter den välkända brittiska profilen Craig "onscreen" Shannon i huvudet. Självklart dementerar weber själv anklagelserna, och påpekar även att administratörer sökte igenom hans dator.

"At the event itself, once these videos were uploaded, the admins asked to check all of our teams PCs and found nothing on any of them, I thought this would be the end of it (especially as the players that uploaded the videos explicitly stated that they don’t think that I was doing anything to gain an advantage) but unfortunately, it wasn’t", berättar weber på Reddit.

"En admin ogillar mig personligen"

Medan weber är under utredning håller arrangörerna prispengarna för samtliga lag som spelade, då det ännu är oklart vilken summa som skall betalas ut till de olika lagen. Senare berättar weber att han fått reda på att en av administratörerna som tryckt för sagda utredning hade en personlig dispyt med spelaren i fråga.

"I’m not entirely sure how I feel about my fate being investigated by someone who doesn’t like me in the first place", flikar weber in.

De två "fuskfilmerna" finns att få tag på i Reddit-posten, där de även förklaras både av weber själv och av så kallade "reddit-detektiver" i kommentarsfältet.

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..