×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

LDLC vinner MLG X Games

-19
LDLC står som guldmedaljörer på MLG X Games efter en 2-1-vinst över NiP Gaming i finalen.
Det krävdes tre kartor men fransmännen upprepade prestationen från Dreamhack Winter och slog tillslut NiP i ytterligare en final. LDLC kan nu åka hem med 25 000 dollar medan Ninjas in Pyjamas får nöja sig med en hälften så stor check.

Tre vunna ekorundor avgör marginalerna på Dust2

Först ut i finalen var Dust2, en karta där LDLC inledde som försvarande lag. Efter att fransmännen vunnit pickan bestämde sig NiP för att köpa lite lyxpickor i form av Tec-9 och rushade lång, något som överraskade LDLC varpå ninjorna tvingade LDLC till dubbeleko, 1-1. Under runda fyra var det LDLC:s tur att vinna en eko vilket nu tvingade NiP till eko istället. Kaosartad start alltså, i den första halvleken, 2-2.

Med en ekonomisituation i botten för NiP Gaming kunde fransmännen gå upp till en 5-2-ledning innan Richard "Xizt" Landström & co kom tillbaka in i matchen genom en fint utförd B-runda, 3-5. Efter den vunna rundan blev det istället NiP som tog kommando om matchen och knep ytterligare tre raka, 6-5, som tvingade LDLC till ytterligare en eko.

Vincent "Happy" Cervoni var i stormform under hela turneringen och så även under ekon på runda tolv, med tre frags kunde han kvittera matchen till 6-6. Några fler rundor för fransmännen blev det dock inte under den första halvleken, detta efter att Adam "friberg" Friberg klivit fram med många viktiga frags, 9-6 fördel NiP.

Med ninjorna som vanligtvis är ett starkt CT-lag på Dust2 och med 9 rundor med sig såg det tämligen bra ut ur svensk synvinkel, och ännu bättre såg det ut efter att de dessutom tagit den andra pistolrundan och gått upp till en 10-6-ledning. Slarvigt försvar och fina individuella prestationer av LDLC i den första ekorundan gjorde dock att lyckan inte var så långvarig då NiP nu tvingades till dubbeleko, 10-7.

Ingenting såg ut att fungera för Ninjas in Pyjamas under den andra halvleken och efter åtskilliga hjälteinsatser av Nathan "NBK" Schmitt och Cervoni hade LDLC jobbat sig upp till ett 14-10-resultat. NiP tog visserligen runda 25 men efter ett snabbt svar kunde LDLC skriva sig som vinnare på den första kartan, 16-11.

Friberg vinner Inferno, jämnar ut finalen

Den första halvleken på den andra kartan präglades av mycket rörigt spel med många tveksamma beslut av båda lagen. Efter att NiP vunnit pistolrundan och de ekorundor som följde bytte lagen rundor fram och tillbaka i en något diffus matchbild som efter 12 rundor gav resultatet 6-6. Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och hans NiP kunde till slut rycka upp sig och ta de sista rundorna under sin CT-sida, 9-6.

Den andra halvleken skiljde sig inte nämnvärt från den första. LDLC lyckades vinna pistolrundan och några rundor därefter som gjorde att de gick upp i en 10-9-ledning men efter en sanslös clutch av Alesund ensam kvar mot tre var resultatet åter utjämnat. I runda 21 kunde de återta sin ledning efter att Friberg plockat två tjusiga entryfrags på B. Det var även tack vare Friberg som de vann rundan efteråt, detta genom en 1on2-situation där ninjornas göteborgare gick vinnande ur striden.

Efter ytterligare rundbyte var ställningen nu 13-11 och återigen var det Fribergs tur att kliva fram. Som så många gånger förut öppnade upp hela B-bombplatsen efter två fantastiska entrys och 14-11 var ett faktum. LDLC ryckte i slutet av halvleken upp sig och tog matchen till övertid, mycket tack vare Schmitt och Fabien "kioShiMa" Fiey.

Efter en första övertidshalva hade NiP bara med sig en runda och det såg tämligen pressat ut för svenskarna som nu behövde vinna tre raka för att ta det till karta 3. LDLC tog god tid på sig under sin första anfallande övertidsrunda men bestämde sig slutligen för att attackera B, en bombplats som försvaras av ingen mindre än Friberg. Med en ordentlig lockdown genom fyra frags fick NiP upp sitt momentum och stängde ner kartan, 19-17.

shox i storform stänger ner NiP på Cobblestone

Ninjas in Pyjamas fick på Cobblestone starta på den traditionellt starkare CT-sidan men förlorade pickan efter fin prestation av Richard "shox" Papillon. NiP knep dock den första vapenrundan och började efter den ta tag i matchen, fem raka och en 5-3-ledning efter åtta rundor. I en 2on2-situation i den nionde rundan klev Papillon åter fram och lyckades med bara 2 hp kvar plocka ut båda NiP-spelarna, 5-4.

NiP svarade direkt under rundan efteråt efter att Landström stängt ner A med fyra coltfrags, något som tvingade LDLC till en ekorunda som även den vanns av NiP, 7-4. Det blev bara en runda till för fransmännen under den första halvleken som efter fint spel av Patrik "f0rest" Lindberg kunde skrivas till NiP:s fördel, 10-5.

Ur svensk synvinkel blev den andra halvleken aldrig vidare kul att avnjuta. Med stora flashbacks från 1.5-tiden kunde man se ett chanslöst anfallande lag på den mest CT-baserade kartan genom tiderna. Runda efter runda gick till fransmännens fördel och oavsett hur nära NiP än kom en rundvinst lyckades LDLC alltid dra det längsta stråt. Papillon och Cervoni var spelarna som fick det mesta gjort i halvleken där LDLC tog 11 raka rundor och således vann med 16-10.

Final

Sverige NiP vs. Frankrike LDLC1-2

NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt, Maikelele
LDLC: NBK, Happy, SmithZz, shox, kioShiMa

Dust2: 11-16 (9-6, 2-10)
Inferno: 19-17 (9-6, 6-9, 1-2, 3-0)
Cobblestone: 10-16 (10-5, 0-11)

Slutplaceringar

1.Frankrike LDLC25 000 dollar
2.Sverige NiP12 500 dollar
3.Danmark dignitas7 500 dollar
4.Sverige fnatic5 000 dollar
5-6.Brasilien KaBuM
5-6.USA Liquid
7-8.USA Cloud 9
7-8.USA CLG

37 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 37 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..