×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

LDLC till MLG-final mot NiP

4
Efter tre intensiva kartor står franska LDLC klara för ytterligare en final, och det blir ett kärt återmöte från DreamHack Winter 2014 när NiP Gaming står för motståndet.
Efter en lång dag med tio spelade kartor har vi våra finalister i MLG:s CS:GO-debut på X Games i Aspen, Colorado. Det är nämligen svenska NiP Gaming och franska LDLC som står klara för det stora avgörandet, detta efter att fransmännen besegrat Team Dignitas med 2-1 i kartor.

Dust2

Dust2 var den första kartan att spelas, och LDLC fick nöjet att börja som försvarare. Pistolrundan vanns, och fransmännen fick snabbt en rullning på sitt spel. Danskarna hade stora problem med att få något som helst grepp om matchen då de efter rundvinster sattes stopp för. I halvtid låg fransmännen i en fantastisk 12-3-ledning, vilket bådade gott för DreamHack-mästarna.

Team Dignitas har dock en historia med excellent försvarsspel på Dust2, och detta tycks ha hållt sig kvar även i ingame-ledarskiftet då de vann pistolrundna och sakta men säkert började kriga ihop en comeback. Sju raka rundor gick danskarnas väg innan LDLC fick sin första runda som anfallare, och tyvärr för dansk del innebar det även att fransmännens spärr lossnat. Rundan följdes av ytterligare två för att gå upp i 15-10. Rundan följdes upp av ytterligare en vunnen sådan, och 1-0-ledningen gick till LDLC.

Dignitas chockade på Inferno

Efter förlusten på Dust2 såg chanserna för en finalplats väldigt bistra ut. Kartan på tur var nämligen Inferno, en spelplan som LDLC anses vara bäst i världen på. Det såg inte heller bättre ut när LDLC vann pistolrundan som anfallare, och snabbt gick upp i en 4-0-ledning. Därefter kom Dignitas dock in i matchen och plockade sex av de följande sju rundorna för att ta ledningen. LDLC jämnade sedan ut resultatet med en snabb A-push, men dignitas avslutade ändå halvan med en 8-7-ledning.

Även kartans andra pistolrunda gick LDLC:s väg, och ställningen var nu utjämnad till åtta lika. LDLC knep sedan en anti-eco-runda, men danskarna lyckades knipa halvans första vapenrunda för att låta rundorna gå tätt upp. LDLC:s ingame-ledare Vincent "Happy" Cervoni hade dock svar på tal när han stängde B2 med ett ace för att, återigen, ge sitt LDLC ledningen. Rundorna fortsatte gå fram och tillbaka, med mycket fokus på B-bombplatsen, och plötsligt var ställningen 12-12. Vid detta skede knep LDLC två raka, jämna rundor för att gå upp till 14 rundor. Dignitas vägrade dock ge upp, och tog två egna rundor, varav den ena var ett forcerat köp, och plötsligt var ställningen 14-14.

Matchens 29:e runda såg ut att gå LDLC:s väg när de halvt lyckades stänga en B2-split från Dignitas, men danske Peter "dupreeh" Rasmussen levererade fyra extremt viktiga frags för att säkra en matchrunda. När LDLC sedan tvingades nödköpa kunde Dignitas vinna kartan, men inte alltför enkelt då det krävdes att Nicolai "device" Reedtz dödade den desarmerande LDLC-spelaren i sista stund i en 1vs2-situation för att ta matchen till Cache.

Fransk dominans på Cache

Var det någonting man hade lärt sig av de två tidigare kartorna var det att LDLC kändes aningen starkare på pistolrundor, och detta fortsatte in på Cache när fransmännen som anfallare vann de första tre rundorna. Även den första vapenrundan gick, knappt, LDLC:s väg och snart låg de i en 5-0-ledning. I detta skede fick dignitas sin första runda, men LDLC besvarade detta direkt och utökade ledningen med ytterligare en runda. Två raka rundvinster gav dignitas aningen mer kontroll över matchen, men detta gav föga intryck när LDLC fortsatte håva in rundor som anfallare. Andreas "Xyp9x" Højsleth vägrade dock låta möjligheterna rinna iväg, och plockade fyra kills när han försvarade B1 för att ge sitt lag en fjärde runda på tavlan, men även den rundan följdes upp av en LDLC-vinst, och 11-4 var resultatet i halvtid.

Med fyra förluster på fem pistolrundor i ryggen var det nu viktigare än någonsin för dignitas att få en bra start på halvan. Det gick dock inte vägen denna gång heller, utan LDLC vann ytterligare en pistolrunda i mötet och gick tack vare detta upp till hela 13-4. När dignitas sedan nödköpte gick de för en attack mot B1, men Happy med famas i hand lyckades spraya ner tre motspelare för att stänga sajten och ge sitt LDLC hela elva matchrundor. Danskarna tvingades nu nöja sig med svagare vapen, och lyckades hänga kvar detta till trots. Underläget var dock för massivt för en comeback, och LDLC avslutade matchen och tog sig till final med 16-5 och 2-1 i kartor.

Dagens gruppspelsmatcher

19:00 Sverige fnaticvs. USA CLG16-7 (12-3)Grupp B
20:00 USA Liquidvs. Frankrike LDLC6-16 (3-12)Grupp B
21:00 Sverige NiPvs. Brasilien KaBuM.TD16-3 (14-1)Grupp A
22:00 Danmark Dignitasvs. USA Cloud916-2 (13-2)Grupp A

Semifinaler

23:30 Sverige NiPvs. Sverige fnatic2-1 (16-14, 14-16, 16-12)
02:30 Frankrike LDLCvs. Danmark dignitas2-1 (16-10, 14-16, 5-16)

Dagens resultat visar oss att finalen, som är schemalagd att börja klockan 20:30 på söndagkvällen, blir ett återmöte från DreamHack Winter 2014 när NiP Gaming letar revansch mot LDLC. Innan avgörandet kommer dock fnatic och dignitas att mötas om bronsmedaljerna.

Bronsmatch

Sverige fnatic vs. Danmark dignitas Betta i tipset

fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz
dignitas: karrigan, cajunb, device, dupreeh, Xyp9x

Tid: 18:00
Kartor: Bäst av tre
Stream: MLG.tv



Final

Sverige NiP vs. Frankrike LDLC Betta i tipset

NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt, Maikelele
LDLC: NBK, Happy, SmithZz, shox, kioShiMa

Tid: 20:30
Kartor: Bäst av tre
Stream: MLG.tv

16 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 16 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..