×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

NiP till final efter 88 rundor mot fnatic

16
NiP Gaming är klara för final på MLG X Games efter att ha besegrat de svenska rivalerna fnatic i en makalös semifinal, 2-1 i kartor.
Den helsvenska semifinalen mellan NiP och fnatic hade allt en åskådare hade kunnat önska sig. De tre extremt jämna kartorna, varav två som gick till sista rundan innan vinnaren utsågs, har redan av många profiler utnämnts som den bästa matchen i CS:GO:s historia. Det blev de svenska ninjorna som drog det längsta stråt och plockar därmed den första finalplatsen på MLG Aspen.

Xizt leder NiP på de_cache

Eftersom det var fnatics val av karta fick ninjorna välja sida att starta på, föga oväntat valde Richard "Xizt" Landström att börja på den betydligt starkare CT-sidan. Pistolrundan vanns av NiP men på fnatics eko direkt efter bestämde sig Olof "olofmeister" Kajbjer att köpa en scout, något som visade sig bli ett genidrag då man efter två entryfrags kunde kvittera till 1-1. Rundvinsten innebar dubbeleko för NiP och 3-1, fördel fnatic, var ett faktum.

Adam "friberg" Friberg och hans NiP vann runda fyra flawless då fnatic attackerade mot A vilken följdes av ytterligare en runda där Patrik "f0rest" Lindberg stängde ner B-bombplatsen, 3-3. Markus "pronax" Wallsten & co gjorde ännu ett försök mot B i runda sju och i en afterplant-situation där Mikail "Maikelele" Bill lämnades ensam kvar mot tre fnattar såg det tämligen ut att bli fnatics fjärde runda. Bill hade dock annat att säg om oddsen som efter att ha plockat ut en av fnatic-spelarna hoppade direkt på desarmeringen och vann rundan innan fnatics sista två hann tillbaka till bombplatsen.

Resten av halvleken präglades av mycket fint spel från Landström och de rundor som fnatic vann var oftast på grund av slarvigt spel från Ninjas in Pyjamas. Trots NiP:s starka försvar lyckades fnatic ändå knipa 6 rundor vilket definitivt är mer än man kan hoppas på som anfallare på Cache, särskilt efter förlorad pistolrunda.

NiP vann även den andra pistolrundan och kunde med den i bagaget rulla upp till en övertygande 12-6-ledning, återigen mycket tack vare Landström. Freddy "krimz" Johansson spelade fantastiskt och var tillsammans med Kajbjer anledningen till att fnatic återhämtade sig och jämnade ut resultatet, 13-13. Det blev, när allt kom omkring, runda 27 som avgjorde matchen, detta under en ekorunda som Christopher "GeT_RiGhT" Alesund norpade en AWP och tog fyra frags i en afterplant-situation. Den första kartan slutade 16-14 i ninjornas favör.

fnatic jämnar ut på Inferno

På NiP:s kartval fick Robin "flusha" Rönnquist och hans fnatic börja försvarare och kunde med vunnen pistolrunda gå upp till en tidig 3-0-ledning. Efter en första vapenrunda som enkelt vanns av fnatic var NiP åter tvingade till en tredje ekorunda, en runda som de mirakulöst gick segrande ur. Rundorna som följde gick fram och tillbaka vilket slutade med 8-7 för fnatic i den första halvleken.

NiP hade verkligen gjort sin research på fnatic och bestämde sig för att stacka tre spelare på B. fnatic anföll just B och Alesund kunde enkelt eliminera fyra fnattar, resultatet utjämnat, 8-8. Wallsten & co vann ekonomirundan efter men NiP svarade direkt med en vunnen eko rundan efter, fortfarande oavgjort alltså, 9-9. fnatic visade fin kreativitet som anfallare och kunde efter många fina midroundcalls trycka tab och avnjuta en 14-12-ledning. I runda 27 hamnade Wallsten i en pressad 1on3-situation som han helt oförståeligt gick segrande ur, 15-12. Trots tappra försök till comeback, framförallt av Friberg, blev det fnatic som vann den andra kartan, även den 16-14.

En kaosartad matchutveckling på Mirage

I den tredje och avgörande kartan var det återigen NiP som fick starta som anfallande lag. Vunnen pistolrunda efter tre frags av Friberg gav ninjorna en väntad 3-0-ledning men med vapen i hand på fnattarna reducerade man resultatet till 3-1. Efter att NiP tagit den femte rundan inledde fnatic en fin rundstreak med många enastående rundor av Wallsten, 7 raka rundor för att vara exakt och 8-4 såg att bli en stark halvlek för de orangesvarta. Men några tighta rundor som gick till ninjornas fördel gjorde att NiP kunde gå in i den andra halvleken med 6 rundor.

Det var återigen Wallsten som utmärkte sig i den andra pistolrundan och med tre frags var ställningen alltså 10-6. Bill köpte scout under ekorundan som följde och vann den snyggt genom en 1on2-retake på den lilla bombplatsen. Detta tryckte fnatics ekonomi i botten men på något vänster lyckades fnatic vinna deras eko dem också. Ny eko för NiP nu alltså, men också ny rundvinst, även den på oförklarligt sätt. Mycket slarv inledningsvis på den andra kartan ledde till resultatet 11-8.

Efter den kaosartade starten började NiP sakta men säkert ta grepp om matchen, mycket genom fint AWP-spel av Bill, och runda efter runda gick till ninjornas fördel. En bra variation på sitt försvarsspel av NiP gjorde att fnatic såg chanslösa ut i sina försök att plocka rundor. Lindberg & co hade gått upp till en komfortabel 15-11 innan fnatic tog sin nästa runda men efter att NiP svarat rundan efter stod de som segrare i den tredje kartan och således även i matchen, 16-12.

NiP blir alltså första laget att ta finalplats på MLG Aspen, vilka de får möta avgörs just nu i matchen mellan LDLC och dignitas där fransmännen i skrivande stund vunnit den första kartan övertygande.

Dagens gruppspelsmatcher

19:00 Sverige fnaticvs. USA CLG16-7 (12-3)Grupp B
20:00 USA Liquidvs. Frankrike LDLC6-16 (3-12)Grupp B
21:00 Sverige NiPvs. Brasilien KaBuM.TD16-3 (14-1)Grupp A
22:00 Danmark Dignitasvs. USA Cloud916-2 (13-2)Grupp A

Semifinaler

23:30 Sverige NiPvs. Sverige fnatic2-1 (16-14, 14-16, 16-12)
02:30 Frankrike LDLCvs. Danmark dignitasBetta i tipsetSemifinal #2

33 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 33 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..