×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

fnatic dominerar MLG-debuten

1
Den första matchen på MLG X Games i Aspen, Colorado har avklarats, och det är fnatic som övertygar starkt mot sista-minuten-laget Team Liquid.
MLG Aspen är i full gång och den första matchen har spelats klart. Det blev fnatic som efter en övertygande match stod som segrare mot amerikanska Liquid på de_inferno, detta efter en stark CT-sida med fint spel av Olof "olofmeister" Kajbjer.
Sverige fnatic vs. USA Team Liquid — 16-3 (12-3)
fnatic: pronax, JW, flusha, olofm, krimz
Liquid: adreN, NAF-FLY, FugLy, daps, nitr0
Efter en pistolrunda som relativt enkelt plockades hem av fnatic tvingades Liquid till den obligatoriska dubbelecon där svenskarna tack vare aggressivt CT-spel kunde stänga ner hemmalaget och ett 3-0-resultat var ett faktum. Under den första vapenrundan fortsatte fnatic sitt aggressiva spel och efter att lagen tidigt plockat ner två spelare var såg det inledningsvis ut att kunna bli en första amerikanska runda. Efter fint spel av Kajbjer på den lilla bombplatsen blev det trots allt fnatic som kammade hem sin fjärde.

Det svenska tåget fortsatte tuffa på fram till runda 7 där Liquid fick tre tidiga entrys. Trots tappert försök av Kajbjer och Freddy "krimz" Johansson var det Liquid som gick vinnande ur afterplant-situationen, 6-1. De flytande amerikanarna tog även den åttonde rundan efter en fint utförd A-split som fick fnatic att se över sin aggressiva spelstil och istället nu valde att köra dubbel AWP. Den nya uppställningen gav utdelning direkt vilket gav Marcus "pronax" Wallsten och hans fnatic sin sjunde runda. Fortsatt självsäkert försvarsspel gjorde att fnatic komfortabelt gick in i den andra halvleken med 12-3 i bagaget.

I den andra pistolrundan där Liquid nu alltså stod som försvarare valde fnatic att sätta tidig press mot A i en runda som till slut kammades hem av just fnatic. Några fler rundor för Liquid blev det aldrig och fnatic blir det första laget att vinna här på MLG Aspen, detta med 16-3.

Fredag den 23 januari — Speldag 1

19:00 Sverige fnaticvs. USA Liquid16-3 (12-3)Grupp B
21:00 USA CLGvs. Frankrike LDLCBetta i tipsetGrupp B
22:00 Sverige NiPvs. Danmark DignitasBetta i tipsetGrupp A
23:00 Brasilien KaBuM.TDvs. USA Cloud9Betta i tipsetGrupp A
00:30 Frankrike LDLCvs. Sverige FnaticBetta i tipsetGrupp B
01:30 USA CLGvs. USA LiquidBetta i tipsetGrupp B
02:30 USA Cloud9vs. Sverige NiPBetta i tipsetGrupp A
03:30 Danmark Dignitasvs. Brasilien KaBuM.TDBetta i tipsetGrupp B

Notera att ovanstående tider kan visa sig vara felaktiga då detta är tiderna som presenterats i det officiella schemat. Då den första matchen försenades en aning bör kommande tider tas med en nypa salt.

Härnäst spelar DreamHack Winter 2014-mästarna i LDLC mot det nordamerikanska underdog-laget Counter Logic Gaming. Den matchen går att skåda på MLGtv.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..