×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

LDLC och iBP sista lagen till MLG X Games

1
Det blev andra gången gilt för DreamHack Winter 2014-mästarna i LDLC och den nordamerikanska ettan i iBUYPOWER. Nu är de klara för 2015 års första internationella turnering.
Samtliga kval till MLG X Games är nu avklarade, och det är LDLC och iBUYPOWER som kniper de sista platserna till Aspen i Colorado, USA. Det blev dock ingen enkel väg till X Games för någon av dem, då båda misslyckades med att ta sig vidare från det första kvalet från respektive region. LDLC förlorade ju EU-finalen till Team Dignitas medan mouseSpaz lyckades skrälla till sig det första NA-kvalet, vilket innebar att helgens kval var sista chansen för världstopplagen att hamna på deltagarlistan.

I det andra europeiska kvalets åttondelsfinalstadie lyckades LDLC besegra tyska Night Raid med 2-0, medan bracket-sidans största hot, Na`Vi, lämnade walk-over till svenska BZSX. På den andra sidan slutspelsträdet låg även lag som Virtus.pro, Titan och ESC Gaming och lurade. Det förstnämnda lämnade dock, precis som Na`Vi, walk-over till Titan i turneringen, vilket direkt gav LDLC:s franska rivaler en plats i semifinal mot polackerna i ESC. Samtidigt lyckades LDLC vinna över x6tence med 2-0 för att ta sig till semifinal mot BZSX.



LDLC kan glädja sig åt att spela nästa års första internationella turnering.


I semifinalen kunde inte svenskarna stå emot LDLC, som fortsatte sitt 2-0-tåg mot kvalfinalen. I den andra semifinalen kom dock en rejäl ögonbrynshöjare när ESC Gaming, som på DreamHack Winter 2014 var så när på att eliminera NiP Gaming i gruppspelsstadiet, besegrade Titan med 2-1 i kartor. Polackerna vann nämligen inledande Cobblestone med övertygande siffror för att sedan förlora Cache på övertid. Nuke avgjorde, där ESC vann med 16-13 för att ta sig till kvalfinalen.

Trots att ESC slagit ut LDLC:s landsrivaler visade inte fransmännen någon större rädsla i kvalfinalen. 16-10 på Dust2 gav dem en 1-0-ledning, och hela 14-1 i halvtid som CT på Nuke bäddade väl för den franska femman. ESC visade dock upp ett extremt bra CT-spel, och höll på att vända det massiva underläget, men föll i den 29 rundan.
Frankrike LDLC vs. Polen ESC Gaming — 2-0

LDLC: Happy, NBK, SmithZz, shox, kioShiMa
ESC: innocent, MINISE, mouz, rallen, SZPERO

Dust2: 16-10 (8-7)
Nuke: 16-13 (14-1)
Som tidigare nämnt lyckades även iBUYPOWER kvala in till Colorado-evenemanget i januari. Detta gjordes med tre raka 2-0-segrare i kvalets slutskede, där kvartsfinalmotståndet var inga mindre än ESEA Invite-överraskningen Denial. Där blev inledande Cobblestone en jämn duell, och slutade 16-14 till iBUYPOWER, men följande Inferno var tämligen ensidig. Vidare gick Spencer "Hiko" Martin och hans nyfunna lagkamrater vidare till semifinal mot LunatiK, där inledningsmötet återigen blev en jämn match, 16-13 på Cache, men återigen följde iBUYPOWER upp med en mer övertygande karta.



iBUYPOWER lyckades också kvala in.


Vinsten över LunatiK gav "iBP" en plats i kvalfinalen, där det stream-bekanta Torqued med bland andra Joshua "steel" Nissan och Mohamad "mOE" Assad väntade efter att ha besegrat ap mumb med 2-0 och Mythic med 2-1. I finalen kunde inte Assad och company stå emot någonting dock. Cache slutade övertygande 16-8 till iBUYPOWER, och på följande Cobblestone kapade iBUYPOWER Torqueds taktiker som en skördetröska, och vann med hela 16-2.
USA iBUYPOWER vs. USA Torqued — 2-0

iBP: Skadoodle, AZK, DaZeD, swag, Hiko
Torqued: steel, mOE, dboorN, tck, montE

Cache: 16-8 (10-5)
Cobblestone: 16-2 (14-1)
Ovanstående text och statistik innebär att vi har en full deltagarlista för MLG X Games Aspen, som arrangeras i slutet av januari under kommande år. Deltagarlistan visar två svensklag, nämligen NiP Gaming och fnatic, som båda blev inbjudna tillsammans med Cloud 9. Kvalat från Europa har både Team Dignitas och LDLC gjort, precis som mouseSpaz och iBUYPOWER gjort i Nordamerika samt KaBuM gjort i Brasilien.

Deltagarlista MLG X Games Aspen

Sverige NiP GamingSverige fnatic
USA Cloud 9USA mouseSpaz
Danmark Team DignitasBrasilien KaBuM.TD
Frankrike LDLCUSA iBUYPOWER

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..