×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Frankrike vinner European Championship 2014

2
Frankrike är europeiska mästare i Counter-Strike: Global Offensive efter att ha vunnit finalen över Polen med 3-1 i kartor.
Efter tre finalkartor är det Frankrike som står som mästare i Electronic Sports European Championship 2014, detta efter en spännande vinst över Polen. Vinsten innebär 6 000 dollar till Frankrike, medan Polen får hälften så mycket som tröstpris. Sverige placerade sig på en tredjeplats i turneringen.
Final!

Frankrike Frankrike vs. Polen Polen3-1

Frankrike: Happy, shox, kennyS, apEX, kioShiMa
Polen: TaZ, Neo, byali, MINISE, innocent

Cache: 16-12 (5-10)
Cobblestone: 9-16 (4-11)
Nuke: 16-10 (7-8)



  • Klicka här för att se slutspelsträdet
  • Cache

    Cache invigde finalen och Polen fick börja som den favoriserade försvarssidan. Till en början gick rundorna jämnt, men vid ställningen 5-3 till polackerna började matchen se allt mer ensidig ut. Fem rundor i rad gick Polens väg innan Kenny "kennyS" Schrub lyckades vinna en 1vs2-situation för att ge sitt lag en fjärde runda. Även den femtonde rundan gick Frankrikes väg, och 10-5 till Polen var ställningen i halvtid.

    Den andra pistolrundan gick Frankrikes väg, och följande anti-eco likaså. När fransmännen sedan plockade halvans första vapenrunda började det gå som smort, de knep nämligen ytterligare sex rundor för att se sig ligga i en 14-10-ledning. Polackerna knep då två rundor i rad, men det var inte tillräckligt för att komma ikapp.

    Cobblestone

    Nu behövde fransmännen bara vinna en karta till för att knipa titeln, och inledde briljant när Richard "shox" Papillon som CT plockade fyra frags för att vinna pistolrundna åt sitt landslag. Den rundan följdes dock upp av en oväntad rundvinst från Polens sida, och polackerna red på momentumvågen fyra rundor och gav sig själva en 5-1-ledning. När Frankrike sedan tog sin första vapenrunda kom Polen och svarade med en vunnen runda direkt efter, vilket satte fransmännen i en dålig ekonomisk situation. Efter detta gick Polen upp till en massiv 9-2-ledning innan Frankrike fick sin tredje runda, men återigen svarade polackerna med en vunnen runda och i slutändan stod Polen med en 11-4-ledning i halvtid.

    Pistolrundorna fortsatte dock gå Frankrikes väg, då de vann den ack så viktiga andra pistolrundan för att påbörja ett comeback-försök. Denna gång tappade de inte heller någon anti-eco-runda, och fortsatte med att plocka vapenrunda på vapenrunda. Efter att de lyckats minska underläget till 9-11 kom dock Polackerna igång och satte stopp för fransmännens comebackförsök. Fem raka rundor resulterade i kartvinst och ännu en finalkarta.

    Nuke

    Den tredje finalkartan var Nuke, där Polen fick börja som den tydligt favoriserade CT-sidan. Det gick dock inte som man hoppats på, då Frankrike tog en stor 7-2-ledning redan från start. Där började dock Polen skärpa till sitt försvar, och räddade situationen en aning genom att plocka sex raka rundor för att, knappt, vinna den första halvan.

    Den följande pistolrundan gick dock Frankrikes väg efter att Fabien "kioShiMa" Fiey plockat en 1vs2-situation med dual elites. Även anti-eco-rundorna och den första vapenrundan vanns av Frankrike, som nu gick upp i en 12-8-ledning. Rundorna fortsatte sedan gå Frankrikes väg, och den fantastiska starten visade sig bli avgörande för att Frankrike skulle kamma hem hela turneringen.

    Slutplaceringar

    1. Frankrike Frankrike — 6 000 dollar
    apEX, Happy, shox, kennyS, kioShiMa

    2. Polen Polen — 3 000 dollar
    TaZ, Neo, byali, minise, innocent

    3. Sverige Sverige — 1 000 dollar
    pronax, schneider, twist, pyth, pauf

    4. Finland Finland
    natu, STOVVE, suNny, KHRN, REFLEX

    11 kommentarer — skriv kommentar

    Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
    Visa 11 kommentarer

    Skriv en kommentar

    Laddar..