×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

Tänk om det är sant

25
Efter att Sune "crZy" Hansen i samband med Simon "smn" Becks fuskbannlysning talat om hur professionella spelare sitter och fuskar på LAN vill jag verkligen skratta åt det, men kvällens VAC-ban påverkar mina känslor. Tänk om det är sant.
I förra veckan åkte den tyske Alternate-spelaren Simon "smn" Beck på en bannlysning av ESEA, vars klient funnit någonting suspekt och därmed stängt av hans konto med "fusk" som anledning. I samband med detta röt han ut ett kryptiskt uttalande på Facebook där han förklarade att det finns flera toppspelare i scenen som fuskar, och den danske spelaren Sune "crZy" Hansen tog sig på att förklara vad han misstänkte att den tyska spelaren menade.

Hansen förklarade då att det finns ett fusk som är uppladdat som dolt item i Steams Workshop. För att prenumerera till detta item måste man betala en stor summa pengar, men då det är extremt exklusivt skall det ha varit näst intill omöjligt att åka fast för. Tydligen skall det även vara osynligt för ett otränat öga, vilket syftar på att man kan fuska med det på LAN.

Jag finner detta så oerhört sjukt att hela min kropp vill skratta åt anklagelserna. Hur skulle det vara möjligt för en halv proffsscen (typ) att fuska utan att det varken märks eller kommer ut (förrän nu)? Nu när KQLY, ett av namnen på listan över spelare Hansen anklagar, åkt på en VAC-ban känner jag hur tankarna direkt börjar dra sig mot de mer negativa. Ju mer jag tänker på det, desto mer oroar jag mig över att tro på det. Ju mer jag tänker på att det ändå finns en extremt minimal risk att det är sanning, desto mindre hopp och lust får jag. Skulle detta vara sant skulle det kunna innebära slutet för Counter-Strike.

Varför? Låt mig ta er tillbaka tio år i tiden. Det började med att man stötte på fuskare och fuskanklagade folk på publicservrar och gick över till att spela "pracc.se"-matcher. När fusket tog sig dit gick man till cuper av olika slag. Cuperna körde antifusk, och det kändes säkert — ett tag. Snart bevisades det att det gick även gick att fuska på antifusk, och ju längre tiden gick, desto mindre kunde man lita på någon. I slutändan var det enda säkra att möta någon på LAN.

Nu, om detta rykte visar sig vara sanning, kan man inte ens förlita sig på det. Hur går man tillbaka från det? Skulle Valve säga "vi har tagit fast en hel tårtbit av proffsscenen som fuskat till sig extrema mängder pengar på LAN — scenmatcher med administratörer övervakandes bakom spelarna" finns det ju ingen återvändo. Har folk en gång kunnat fuska osynligt på LAN finns det ingenting som gör att man känner sig säker. Paranoian kommer ta över och äta upp den tillit man har till Counter-Strike.

Tomi "lurppis" Kovanen har dock en poäng i en artikel på HLTV.org. Han avslutar sin text med orden "Valve kanske en dag kan få reda på hur man fångar dessa workshop-fusk och potentiellt även sätta dit folk som fuskat på evenemang retroaktivt. Om inte borde vi inte stanna där. Låt oss säkra att dessa fusk aldrig kan användas igen, antaga att de inte påverkade mycket i dåtiden och istället blicka framåt mot ljusare dagar". Kloka ord, och jag hoppas innerligt att det är så scenen kommer att reagera om denna cirkus visar sig vara sann.

59 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 59 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..