×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

ESL Pro League med 350 000 i potten

8
Electronic Sports League har offentliggjort ett nytt ligaprojekt, där den högsta divisionen erbjuder 48 000 dollar i prispotten.
Efter ett flertal succéer under året har Electronic Sports League, ESL, valt att lägga ytterligare fokus på Counter-Strike: Global Offensive. Nu lanserar man en liga med tre olika divisioner, där den högsta har motsvarande 353 700 kronor i potten.

Divisionerna är Pro League, Major League och Open League, vilket kan jämföras med ESEA:s Invite, Intermediate och Open. För första säsongen kommer åtta lag att bli direktinbjudna till den högsta divisionen, Pro League, medan resterande åtta lag kommer att komma från kval. Kvalen ger Polen, Storbritannien, Spanien/Portugal och Tyskland en plats var, medan ett generellt europeiskt kval kommer att erbjuda två platser. De två absolut sista platserna till ligan kommer att gå till vinnarna av så kallade Go4-kval.

I den högsta divisionen kommer den 16 lag långa deltagarlistan att delas upp i två grupper, och i slutändan kommer de fyra bästa från varje grupp att avancera till LAN-finaler. ESL själva har dock nämnt att den nya ligan körs vid sidan av ESL One-evenemangen, vilket innebär att de inte tar upp något utrymme som egentligen skulle gå till ESL One. Man kommer dock att länka Pro League till ESL One-evenemangen, som återkommer under kommande år.

Hela projektet rullar igång redan nu i december. För att läsa mer om kvalen till både Pro League och Major League, samt hur du ansöker om att få spela i Open League, finns att få tag på hos ESLGaming.com.

Bildkälla: ESLGaming.com

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..