×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

emilio påstås ha fuskat 2012 — på LAN *

33
Enligt uttalande från en tidigare lagkamrat har Joel "emilio" Mako ett förflutet med fuskade, detta då han skall ha fuskat på Copenhagen Games 2012. Mako själv dementerar uppgifterna.
Förra veckans absolut största snackis var när Joel "emilio" Mako blev VAC-bannad mitt under en match mot HellRaisers. Nu har Fragbite även snubblat över information om att Mako skall ha fuskat för två och ett halvt år sedan — på Copenhagen Games, där han deltog med laget IMBA. Källan till påståendet är Andreas "maxaki" Andersson, som spelade tillsammans med Mako i Köpenhamn. På Fredrik "slop3" Wahlstedts stream diskuterades just emilios VAC-ban, varpå Andersson delade med sig av sagda information i chatten.

— Slop3, bara så du vet, spelade med Emilio på copenhagen games 2013 (det visade sig att han menade 2012, reds. anm.). Då satte han på TIMSU, ett wallhack. Han kollade bakåt för att se när han kunde sätta på/stänga av.. Vi blev riktigt lacka på honom, skrev Andersson i Twitch-chatten.



IMBA under Copenhagen Games.


Till Fragbite har Mako själv dementerat uppgifterna, och anser att anklagelsen är mer en attack som saknar grund.

— Givetvis ska du som vet MINST av alla uttala dig kring vad du tror har hänt. Men klart. Fortsätt sparka på killen som redan ligger ner, det är inte bara din grej, utan ni alla gör det. Men hur mycket ni än gör det kommer det ALDRIG påverka mig tillräckligt mycket för att förlora mot dig på LAN. Tack till alla som skriver dagligen och supportar, till er andra som gör motsatsen, fortsätt, uttalar sig emilio till Fragbite.

Exakt vilken, eller vilka, matcher det handlar om är osagt. IMBA spelade fem matcher, totalt åtta kartor, under evenemanget där vinster över danska TRiCKSTeRS och tyska teamKR inkluderas, men också förluster mot namnkända lag som fnatic, WinFakt och Anexis. Makos individuella prestation, rent statistiskt, kan ses som svajig då han stundtals visade väldigt bra statistik, men stundtals även väldigt negativ sådan.

Om emilio faktiskt fuskade eller ej är högst oklart, och vi uppmanar folk till att inte hoppa till några slutsatser baserat på ett uttalande. Fragbite vill inte ta någon ställning, utan bara informera om uttalandet och således lyfta frågan. Vad som dock kan bevisas är att emilio inte satt med wallhack under den avgörande rundan mot TRiCKSTeRS, detta då Fragbite faktiskt filmade hans skärm under den rundan.



* Uppdatering: Även en källa, som bör ses som en högst trovärdig sådan, som var på plats i Köpenhamn har bekräftat att Mako fuskade under LAN:et. Källan höll sig kortfattad, men skrev "Ja detta stämmer, tyvärr. Jag vet dock inte vilket fusk det var, men så var det" vid förfrågan om innehållet i maxakis uttalande.

263 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 263 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..