×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

iBUYPOWER CEVO-mästare efter finalthriller

4
iBUYPOWER fortsätter att imponera i Nordamerika — nu är de mästare av CEVO Professional Season 5 efter hela fem finalkartor mot Cloud 9.
Det blev en lång final på CEVO-finalerna i Philadelphia, men i slutändan var det ändå iBUYPOWER som slog sig upp från loser bracket och knep dubbla bäst-av-tre-möten mot ärkerivalerna i Cloud 9 för att säkra förstapriset på 5 000 dollar och titeln som det bästa laget i Nordamerika.

Inför finalen hade Cloud 9 dominerat winner bracket i fyralagsturneringen genom att besegra både Denial och iBUYPOWER med 2-0 i kartor. Joshua "steel" Nissans iBUYPOWER-femma hade i omgången innan WB-finalen slagit NetcodeGuides, som i loser bracket eliminerade Denial. Det blev sedan ett återmöte mellan "iBP" och "NG" i consolidation-finalen, där de förstnämnda återigen vann med 2-0.

Tack vare sin vinst i winner bracket krävdes det bara en bäst-av-tre-vinst från Cloud 9, medan iBUYPOWER hade en rejäl uppförsbacke framför sig när de förväntades vinna två stycken "BO3"-möten för att knipa titeln. Samtliga matcher i turneringen hade vid det här laget slutat 2-0, och finalen skulle inte inledas något annorlunda.

Två raka från iBP jämnade ut förutsättningarna

iBUYPOWER lyckades vinna den första finalkartan, Cache, efter många om och men. De fick 11-4 som försvarare, men Cloud 9 var otäckt nära på en comeback då iBUYPOWER inte lyckades stänga matchen förrän i den 30:e rundan. Därefter spelades Dust2, där iBP var tydligt bättre och vann med 16-9.

Den löjligt jämna, avgörande BO3:n

De dubbla kartvinsterna innebar 1-1 i bäst-av-tre-möten och nu blev finalen snäppet mer energisk. Öppningskartan blev även Train, som i Europa knappt spelas längre. Det märktes dock att "metan" inte förändrats alltför mycket när ett försvarande iBUYPOWER fick 12-3 i halvtid. Liksom väntat på en sådan CT-baserad karta var Cloud 9 återigen på väg mot en fantastisk comeback, men föll än en gång i den 30:e rundan.

Dust2 följde, och mötet fortsatte försöket i att slå någon typ av världsrekord i allmän jämnhet. Cloud 9 öppnade med en oerhört stark CT-sida, men tappade en 10-1-ledning till 10-5 i halvtid. Därefter kom iBUYPOWER ikapp och vid ställningen 12-12 kunde de för första gången på väldigt länge ta en ledning. Ledningen blev dock kortvarig när Cloud 9, efter en olycklig teamkill av Sam "DaZeD" Marine i ett 2vs1 under den avgörande rundan, lyckades vinna med 16-14.

Den perfekta avslutningen

Kartan som öppnade finalen skulle även bli kartan som avrundade den. I förra mötet på kartan blev slutresultatet 16-14 efter att iBUYPOWER som CT fått ihop 11-4 i halvtid, och även i avgörandet blev halvtidsresultatet identiskt med det tidigare. Återigen lyckades Cloud 9 även börja klättra sig in i matchen igen, mycket tack vare storspel från lagets nyförvärv Michael "shroud" Grzesiek och ett flertal riktigt sjuka power-defuses från veteranen Jordan "n0thing" Gilbert.



shroud och n0thing höll Cloud 9 kvar i matchen med en hel del nämnvärda individuella prestationer.


Och Cloud 9 lyckades faktiskt vända matchen till sin fördel, och stod efter en hel del osannolika händelser med en 14-12-ledning. Då började iBUYPOWER återigen knipa rundvinster och återfå momentum, och tack vare de jämna rundorna satt Cloud 9 på extremt lite pengar. När de förlorade en eco-runda stod det 15-14 till iBUYPOWER, och återigen fick Cloud 9 köpa CZ-75:s och Five-SeveNs i hopp om att överleva. Och det var precis vad de gjorde efter att shroud, från en oväntad boost, plockade tre frags i ett 2vs4-underläge som sedan tillät hans lag vinna rundan och tvinga mötet till övertid.



Braxton "swag" Pierce fick inte flest poäng på brädan, men många frags han fick visade sig bli avgörande.


Även övertiden blev en jämn sådan när Cloud 9 knep 2-1 den första halvan. iBUYPOWER, som hade storspel från Braxton "swag" Pierce, Keven "AZK" Lariviere och Tyler "Skadoodle" Latham, såg det dock inte som ett kraftigt underläge, utan knep hela tre rundor i rad för att avgöra finalen, som dittills hade pågått i över sex timmar.
USA Cloud 9 vs. USA iBUYPOWER1-2 (i BO3-möten)
C9: n0thing, sgares, Semphis, hiko, shroud
iBP: steel, AZK, DaZeD, Skadoodle, swag

Cache: 14-16 (4-11)
Dust2: 9-16 (6-9)

Train: 14-16 (3-12)
Dust2: 16-14 (10-5)
Cache: 17-19 (4-11)

Slutplaceringar

1. USA iBUYPOWER — 5 000 dollar (cirka 36 100 kronor)

2. USA Cloud 9 — 2 500 dollar (cirka 18 000 kronor)

3. USA NetcodeGuides — 1 500 dollar (cirka 10 800 kronor)

4. USA Denial — 1 000 dollar (cirka 7 200 kronor)

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..