×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

flusha: "Har praccat de nya kartorna rätt intensivt"

1
Fragbite har intervjuat fnatic-spelaren Robin "flusha" Rönnquist om lagets insats på G3 och tankarna inför ESL One Cologne.
Den första major-turneringen som arrangerades i CS:GO, med hjälp av Valves engagemang, var DreamHack Winter 2013. Där var det svenska fnatic med bland andra Robin "flusha" Rönnquist som stod som segrare av 100 000 dollar och den dittills mest ärofyllda titeln CS:GO haft att erbjuda. Nu är det dags för den tredje major-turneringen, och än en gång är Fnatic med på deltagarlistan.

Fragbite har pratat med Rönnquist inför turneringen, dit de kommer två relativt nyrekryterade spelare och en delad tredjeplats på Gfinity 3 bakom sig. Vad Fnatic-spelaren tycker om lagets insats på G3, ESL One Colognes nya kartrotation, deltagarlistan för veckans turnering och mycket mer finns i svaren nedan.



Robin "flusha" Rönnquist, Fnatic


Tjena flusha! Gfinity 3 blev en lyckad historia för fnatic. Ni vann gruppen storslaget och slutade på en delad tredjeplats efter en jämn drabbning med Titan. Hur känner ni själva att evenemanget gick?

Vi fick väl ut ett godkänd resultat genom att komma topp fyra, men spelmässigt kan vi inte säga att vi gjorde särskilt bra ifrån oss. Vi gjorde väl en del bra kartor men det var många misstag och onödiga saker som vi torskade rundor på som vi försöker bättra oss på tills ESL.


Ni har ju precis gjort två spelarbyten i laget, och Gfinity 3 blev ert första test. Kändes det under evenemagnet att ni nyligen gjort förändringar i laget?

Nja, kan inte säga att det kändes så mycket då vi redan spelat med varandra i över en månad online, och det var inte direkt någon skillnad på hur vi lirade online jämfört med LAN. Så det var inga problem.


G3 var ju ert första evenemang med Devilwalk som coach. Hur fungerade det? Går det att jämföra med när cArn är med på evenemang?

Devilwalk gjorde ett bra jobb. Det går inte riktigt att jämföra med cArn då han går runt bland alla lag och spelare inom fnatic och ser till så att alla har det bra. Devilwalk gjorde ett bra jobb som coach genom att tagga oss, fixa det vi behöver och ta reda på saker som vi måste veta.




Fnatics äldre femma efter vinsten av DH Winter 2013.



ESL One Cologne väntar och ni kommer liksom resten av världseliten att närvara. Har ni hunnit jobba på någonting som kanske inte klickade på G3?

Vi har helt enkelt försökt minska på misstagen som gjordes, se till inte torska lika många anti-ecos och även försöka vinna lite fler pistolrundor.


ESL One Cologne har ju en ganska förändrad kartpott efter att Train tagits bort medan Cobblestone och Overpass skjutits in. Vad är dina tankar kring den nya kartrotationen, och har ni hunnit bilda en åsikt om de nya kartorna?

Vi har praccat båda kartorna rätt intensivt efter G3 och jag tror vi faktiskt är bland de bättre lagen på dem. Sen får vi se om vi kommer få spela dem överhuvudtaget då det är många lag som väljer bort en eller till och med båda. Personligen ogillar jag Overpass då det är så kort mellan bombplatserna, så alla CT:s kan egentligen stå inom 7-10 sekunders rotationstid från varandra och hålla siterna. Cobblestone har jag inga problem med och lirar gärna den på ESL.


Ni har ju fått en tämligen tuff grupp med G3-vinnarna och de regerande ESL-mästarna Virtus.pro, amerikanska iBUYPOWER och östeuropeiska dAT Team. Hur ser ni på er grupp?

Jag känner att den här gruppen nog är rätt bra för oss. Vi har egentligen inte haft så mycket problem mot iBP, och Virtus.pro är en rätt bra matchup mot oss med tanke på hur vi spelar, tror jag. dAT Team ser jag inte som ett större hot. Jag tror vi har en stor chans att ta oss vidare som gruppetta.




flusha under Copenhagen Games 2014.



Er öppningsmatch blir ju mot iBUYPOWER, som ni drog lika mot på G3. Hur bekväma är ni med det öppningsmotståndet?

Personligen gillar jag att möta amerikaner. Det känns som att man alltid har fördelen mot dem rent individuellt. Matchen på G3, när vi spelade lika, så gjorde vi en jävla massa misstag och sen laggade servern ihop varannan minut, så vi kan inte läsa för mycket ur den matchen.


Det finns två lag på deltagarlistan som sticker ut en del, och ESL har fått kritik över att Oceanien (Vox Eminor) och Indien (Wolf) har fått kvalplatser till veckans turnering. Tycker du om att ESL breddar deltagarlistan geografiskt, eller hade du föredragit mer meriterade deltagare?

Jag förstår varför de tar in Vox Eminor, de var ändå på förra majorn och var nära att plocka någon match där. Wolf är jag lite skeptisk till, varför de ska ta med ett lag från Indien när det finns så många andra lag som är bättre. Det ska ju vara en major, trots allt.


Finns det något lag ni anser vara en favorit att kamma hem ESL One Cologne?

En ensam favorit kan jag nog inte säga, det finns väl ett par som har chansen att vinna. Dignitas, Virtus.pro, Titan och sen måste jag säga oss själva. ;)


Tacka så mycket för intervjun och lycka till i Köln!

Då får jag tacka så mycket och hoppas att alla på Fragbite hejar på oss.
ESL One Cologne arrangeras på Gamescom i Köln, Tyskland och har 250 000 dollar, motsvarande 1,7 miljoner kronor, i prispotten. Turneringen drar igång på torsdag morgon och Fragbite kommer givetvis att vara på plats för på-plats-bevakning.

Tidigare ESL One Cologne-intervjuer:

Xizt (NiP Gaming): "Skönt att vara lite underdogs"

dupreeh (Dignitas): "We won't underestimate anyone"

17 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 17 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..