×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSBlogginlägg

Har Fnatic Academy hittat en asiatisk guldgruva?

2
Till helgen har det åter blivit dags för svenskarna i Fnatic Academy att spela en turnering på kinesisk mark. Senast slutade det med turneringsseger och en stor prispott, frågan är om svenskarna har hittat sin egen guldgruva.
Det var där i mitten av december som Fnatic Academy vann turneringen China Top 2016 och kammade hem 500 000 kinesiska yuan, vilket då motsvarande hela 670 000 kronor. En jätteprispott för ett lag vars största enskilda prispeng innan dess var knappt 45 000 kronor. Nu återvänder laget, som har ersatt Aleksandr "jayzaR" Zarkovic med David "jayzwalkingz" Kempner, till Kina för en ny turnering med ett rätt saftigt förstapris.

Det finns en till likhet mellan de båda turneringarna, kalibern på det motstånd som Fnatic Academy kommer att ställas mot. Förutom Academy deltog FIVE eSports Club, MVP Project och VG.CyberZen i China Top 2016. När det nu har blivit dags för China Cup 1 heter motståndet B.O.O.T-dreamScape, Born of Fire, TyLoo, 5Power Club och eFuture.dk, utav vilka svenskarna delar grupp med de senare två. Danska eFutures kanske starkaste namn är Rasmus "SandeN" Sanden, som för ett par år sedan sågs representera Copenhagen Wolves och senare SK Gaming. På förhand skulle jag med andra ord definitivt säga att Fnatic Academy är favoriter att ta hem hela skiten.

Jag måste säga att det är ett förjävla smart drag. Samtidigt som de kämpar på för att ta sig närmare elitskiktet i Europa kan de ta några resor till Asien för att fylla på kassan. De kinesiska arrangörerna verkar dessutom vara nöjda med att få Fnatic som affischnamn, även om det råkar vara deras akademilag som deltar. De europeiska lagen har ändå någon sorts stjärnstatus i Asien.

En kul resa tillsammans till Kina och, förhoppningsvis, ett rejält tillskott till hushållskassan. Vad finns det att klaga på? Jag tror att vi kan komma att få se fler lag använda sig av den här taktiken framöver. Så småningom kanske det hjälper till att lyfta den asiatiska scenen så pass att även de riktiga storlagen söker sig dit till och från.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..