×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Förhandstitt

Inför DH Winter: "Inget snack om vilka som är de största favoriterna"

5
I preparation för DreamHack Winter 2016 har jag tagit mig en titt på evenemangets ZOWIE Open-stopp för att få fason på vad man faktiskt kan förvänta sig av deltagarlistan.
Det är ingen hemlighet att deltagarlistan för årets vinterupplaga av DreamHack är av betydligt lägre kaliber än de senaste årens CS:GO-turneringar i Elmia. Detta innebär dock inte att det kommer vara ointressant — snarare tvärtom! Jag har ofta tagit tillfälle att predika om min kärlek till semieliten i CS 1.6, att det var mindre förutsägbart och mer fokus på individuell skicklighet än det absoluta toppskiktet, som var mer taktiskt. Det är det jag ser fram emot i veckan.

Visst, vi har inga NiP Gaming, SK Gaming, Virtus.pro, Na`Vi eller Astralis på plats, men vi har ändå en turnering med en riktigt jämn deltagarlista och brutal individuell skicklighet. I den här artikeln skall jag försöka bryta ner listan och grupperna för att få en bättre bild av konkurrensen och vilka som jag ser som favoriter.

Vid första blick på deltagarlistan känner jag att jag vill dela upp den i tre kategorier, för jag känner att det finns två lag som är finalfavoriter. Dock finns det många lag som är hack i häl, och dessutom väldigt jämna om man jämför de med varandra, vilket gör att jag vill dela in de lagen i en andra grupp. Sedan har vi, tyvärr, lagen jag har svårt att se avancera från det inledande stadiet.

Favoriterna

För mig är det inget snack om vilka som är de största favoriterna inför DreamHack Winter. Team Dignitas och Cloud9 är de enda lagen på deltagarlistan som övermannat världseliten för att vinna en titel under hösten, de förstnämnda i Moskva, Ryssland när de vann Epicenter 2016 och de sistnämnda i Sao Paulo, Brasilien under ESL Pro League Season 4-finalerna. Danska Dignitas föll dock tufft på Pro League-finalerna direkt efter sin vinst i Moskva, medan Cloud9 ändå hållit sig relativt stabila efter sin turneringsvinst.

Dignitas höjer trofén på Epicenter.
Dignitas är en av favoriterna att höja trofén på DreamHack.


Potentialen

Svenska Godsent inför hemmapublik, med en minorvinst i bagaget och ett nyfunnet självförtroende, kan bli riktigt farliga. Femman har dock inte spelat tillräckligt mycket för att man skall vara helt säker på var man har dem, vilket även gäller andra deltagare. Ett exempel är OpTic, som vunnit Northern Arena och avancerat i Eleagues grupp D de senaste veckorna. Man får inte heller blunda för major-"legenderna" FlipSid3 Tactics och Gambit Gaming, som förvånande nog tvingades kvala in till veckans turnering. Dessa två östeuropeiska lag har varit ganska tysta sedan prestationerna i Köln i somras, men de har ändå visat slagkraft nog för att ryta ifrån i en turnering som DreamHack ZOWIE Open Winter 2016.

De chanslösa

Sist, och tyvärr minst, är polska Kinguin och australiska Renegades. Jag vill hoppas på båda dessa lag, för de har båda visat fina resultat tidigare, och jag älskar ju uppstickare, men det känns ändå som en riktigt tuff uppgift för dessa att prestera. Renegades har haft svårt att prestera bara i Nordamerika, och Kinguin gled in i turneringen på ett bananskal som bästa kvallag när FaZe Clan ställde in sitt deltagande. Jag säger dock inte att det är omöjligt att Renegades eller Kinguin kniper en vinst eller två, och om något av dessa lag gör bättre än väntat ifrån sig lär det vara på gruppens östeuropeiska lags bekostnad.

Om man kollar på papperet...

Min tippning på förhand, som jag baserar mer på resultat än magkänsla, är att Team Dignitas och Cloud9 vinner sin respektive grupp medan Godsent och OpTic avancerar som grupptvåa. Jag tror inte att OpTic kan slå Dignitas i en bäst-av-tre-match, vilket gör att vi får se Ruben "RUBINO" Villarroel och hans danska lagkamrater gå till final. Där misstänker jag att de får möta Cloud9, som kommer chockas — men inte besegras — av Godsent. Finalen känns lite 50/50, men jag tror ändå på Dignitas där.

pronax från Godsent.
Godsent föll i semifinal i somras. Kan de ta sig till final i veckan?


Min mage säger annat

Stycket ovan var som sagt en tippning baserad mer på tidigare resultat, men när min magkänsla talar till mig brukar den sällan ignoreras. Jag tror att FlipSid3 eller Gambit mycket väl kan vinna sin grupp, just för att de varit lite osynliga och därmed kanske underskattas i bäst-av-en-formatet. De är trots allt "legends"-lag. Det finns också en risk att Godsent får det tufft i och med att de hittat sin form och därmed står lite i rampljuset. Jag tror inte heller att BO1-formatet är optimalt för de sengstartade nordamerikanska lagen. Min magkänsla säger alltså att antingen FlipSid3 eller Gambit mycket väl kan toppa en av grupperna, medan ett nordamerikanskt lag mycket väl kan bottna sin grupp.

För att göra det lite tydligare tänkte jag göra det omöjliga och spika en lista över hur jag tror DreamHack ZOWIE Open Winter 2016 kommer att sluta. Nedan finner ni min tippning på slutplaceringar, där jag försökt balansera min objektiva bedömning med min magkänsla. Om det är rätt eller helt fel får vi se på lördag kväll, då finalen avgörs.

Min tippning

1. Danmark Dignitas
2. USA Cloud9
3-4. Sverige Godsent
3-4. Kazakstan Gambit
5-6. Ukraina FlipSid3
5-6. Kanada OpTic
7-8. Polen Kinguin
7-8. Australien Renegades

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..