×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

JW om Na`Vi: "Alla förväntar sig att de ska vara 'oslagbara'"

2
Jesper "JW" Wecksell och hans Godsent kommer att spela sin LAN-debut på SL i-League StarSeries-finalerna den här veckan. Vi fick tag i den före detta Fnatic-spelaren för att ställa några frågor inför miljonturneringen.
Tre veckor har passerat sedan Godsent och Fnatic offentliggjorde att de skulle byta spelare med varandra och således skapa två lag med enorm potential. Många ansåg att Godsent gick vinnande ur situationen, men de har ännu inte visat vad de är kapabla till på ett offline-evenemang. Frågorna kommer mer eller mindre besvaras den här veckan, då Godsent kommer att spela sin LAN-debut på SL i-League StarSeries Season 2-finalerna i Kiev, Ukraina.

Vi fångade Godsents stjärnsniper Jesper "JW" Wecksell för att ta reda på hans tankar inför lagets jungfruresa, och vi började med förberedelserna – eller kanske avsaknaden av dem. I och med att den nuvarande Godsent-uppställningen haft mindre än en månad på sig att förbereda sig för Kiev är det svårt att förvänta sig att de ska ha de högsta ambitionerna. Wecksell berättar att laget uppenbarligen åker dit för att vinna, men att de i första hand söker erfarenheten att spela tillsammans snarare än trofén.

"Jag tycker att vi har förberett oss helt okej med tanke på förutsättningarna, men jag skulle inte vilja påstå att vi är 100 procent förberedda och redo för detta. Däremot åker vi på detta ändå för att vi tänker långsiktigt, och vi tror att vi kommer lära oss otroligt mycket och växa som lag av det. Även om fyra av oss spelat ihop tidigare och vunnit ett flertal tävlingar är detta ändå lite som att starta om från ruta ett", berättar JW för Fragbite.

JW i Fnatic lyfter trofén på ESL One Cologne
Godsent har fyra spelare från den Fnatic-uppställning som vann två majors tillsammans.



En sund inställning för ett nytt lag, men lite press lär ändå ligga på laget. De gjorde trots allt stora rubriker när de genomförde dessa spelarbyten, och fans som lojalt följde spelarna till Godsent lär ha förväntningar. När JW hör frågan kring detta svarar han att det är för tidigt för Godsent att sätta press på sig själva.

"Jag skulle inte nödvändigtvis säga att vi har mycket att bevisa i Kiev, det är alldeles för tidigt för oss att 'peaka' än. Vi tänkte som sagt långsiktigt med den här laguppställningen, och vårt stora mål är så klart majorn i januari."

Så "sakta men säkert" är metoden, men återigen har vi veckans 2,5 miljoner kronor värdefulla turnering framför oss. Laget måste väl ändå ha några förväntningar på sig själva? Absolut, menar JW, men det handlar inte om att nå en viss omgång eller besegra ett visst lag. Huvudmålet med veckan är, återigen, erfarenhet.

"Att ta sig ur gruppspelet är så klart en tröskel som alla har, och alltid kommer att ha. Ingen av oss har mycket erfarenhet av att åka ut tidigt i turneringar. Vi ska göra vårt bästa för att ta oss så långt som möjligt och hoppas på att lära oss så mycket som möjligt av turneringen."

JW iklädd en guldhatt efter att ha vunnit Fragbite Masters.
JW åker inte till Kiev med en guldhatt i sikte.



Att gå långt innebär att avancera från gruppspelet, och det innebär att placera sig topp-två i en grupp med Team Dignitas, HellRaisers och de svenska rivalerna i NiP Gaming. JW känner sig bekväm med gruppen och tror att de har bra chanser mot samtliga motståndare, men han ser NiP som favoriter av de fyra. Det hindrar honom dock inte från att ha självförtroende.

"Jag tror att vi kan 'skrälla' över dem. Vi alla har gjort det förut, och vi kan garanterat göra det igen. Givetvis finns det fortfarande en stor rivalitet med NiP, och det kommer det alltid att göra. Vi båda siktar på att vara det bästa laget i världen och även, så klart, bäst i Sverige."

En vinst i ett svenskderby vore fantastiskt att vinna, men för Wecksell är inte NiP Gaming "laget att besegra" på SL i-League StarSeries-finalerna. Hans sikte är i så fall på publikfavoriten Natus Vincere, helt enkelt för att folk inte förväntar sig att de ska bli besegrade med deras nyrekryterade AWP-stjärna.

"Jag skulle nog säga att Na`Vi är det största hotet, de kommer vara tuffa den här turneringen (och alla andra turneringar). Samtidigt är vi nog mest taggade på att möta dem också, för alla förväntar sig att de ska vara 'oslagbara' och vinna detta med sin nya femma, något vi så klart vill sätta stopp för! :D"

SL i-League StarSeries Season 2-finalerna drar igång imorgon, onsdag den 7 september, och har 300 000 dollar i sin prispott. På plats för att tävla om dessa 2,5 miljoner kronor är 16 lag varav tolv stycken är europeiska, tre asiatiska och ett nordamerikanskt. Mer information om deltagarlistan, gruppindelningen och schemat finner ni här.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..