×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Krönika: "Känns både respektlöst och klumpigt"

7
Efter dagens storm med Tommy Söderström som huvudroll vill jag också ta mig friheten att ha en åsikt: Snacka inte skit om vad du inte vet.
Tidigare idag kunde vi läsa om hur den meriterade ishockeymålvakten Tommy Söderström mer eller mindre gick bärsärk på tanken att betrakta esport som en sport i samband med att Emil "HeatoN" Christensen tilldelats en plats i årets upplag av Mästarnas Mästare. Tommy själv understryker att alla har rätt till en åsikt, och jag håller med, men jag vill ändå kritisera honom.

Jag tänker inte försöka predika om att esport är framtiden, även om det är min tro. Jag förstår till hundra procent var hans tankar kommer ifrån, och jag förstår när en person född på sextiotalet med en rik karriär inom en så pass "sportig sport" som ishockey ser datorspel som larv och lek.

Vad jag dock inte klarar av är Tommy Söderströms försvar; "Jag kan inte ett skit om datorspel". Utan att göra någon som helst research spiller han galla via Expressens nöjesspalt. Tommy Söderström är ett relativt välkänt namn i Sverige, och Expressen är en av landets största nyhetskällor. Han har möjligheten att påverka folks syn på saker och ting, och gjorde så idag utan någon kunskap. Det känns både respektlöst och klumpigt.

Jag var själv ett fan av Söderström som ungdom. Under en stor del av min tidigare halva i livet älskade jag svensk ishockey, och överlägsna favoriter var Djurgården. Tillsammans med namn som Challe Berglund, Nichlas Falk och Osten Östlund är han en av de personer jag associerar mest med min tid som DIF-fanatisk pojke. Men idag sjönk han i mina ögon. Inte nödvändigtvis för hans åsikt, utan för hans brist på kunskap i samband med den.

Lyckligtvis är esporten fortfarande i en fenomenal uppsving, och att HeatoN — oavsett Söderströms åsikt — kommer att vara en del av Mästarnas Mästare är helt fantastiskt. Så jag är inte orolig över att Söderströms gormande skall skada oss, då det i min värld sänkte honom snarare än esporten.

Tommy Söderström, om du mot förmodan skulle läsa denna krönika vill jag ändå avsluta med ett snabbt och smidigt försök till att visa hur fantastiskt esport kan vara utan att behöva förklara spelens regler. Här är ett videoklipp där svenska NiP Gaming, som grundades av just Emil Christensen, spelar på svensk mark. Jag vet att klippet inte kommer få dig att se det som en sport, men förhoppningsvis förstår du folkets kärlek till esporten och varför folk reagerar så starkt efter dina uttalanden.

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..