×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Xerm: Dubbla vinnare efter spelarbytet

1
Det finns egentligen bara en förlorare i dagens stora transferbomb och det är Mathias "pauf" Köhler, som helt enkelt hamnade utanför. Jag tror definitivt att det här kan göra svensk CS:GO konkurrenskraftigare.
Det har legat och grott under en tid. I princip hela CS:GO-scenen har varit överens om att vi skulle komma att få se förändringar i det svenska stjärnlaget Fnatic innan höstsäsongen drar igång. Samtliga tre spelare som nu lämnar har funnits med i diskussionerna men det har inte varit speciellt många som har trott att alla skulle ge sig av. Två av spelarna, Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist, har dessutom varit med i laget sedan starten för drygt tre år sedan.

wenton gjorde avtryck

Det gläder mig att skelleftekillen John "wenton" Eriksson nu får ta plats bland världseliten på allvar. Lite lokalpatriot måste man ju få vara. Uppenbart är i alla fall att han hann göra avtryck på Fnatic under sin tid som inhoppare för en skadad Olof "olofmeister" Kajbjer. Jag både tror och hoppas att Eriksson nu är där uppe för att stanna. Den här gången är han en fast del av femman och han kommer in i ett skede då laget ska hitta en ny identitet med sina tre nyrekryter.


De andra två då? Simon "twist" Eliasson har förmodligen varit Godsents bästa spelare sedan laget tog form under namnet Team Ancient i början av februari. Han har hyllats gång efter annan, men kanske allra mest under lagets imponerande insats i Malmö. En annan spelare som såg riktigt het ut då var Jonas "Lekr0" Olofsson, en kille som har gjort kometkarriär.

Dessa fyra, före detta Fnatic-spelare återförenas i Godsent.
Dessa fyra, före detta Fnatic-spelare återförenas i Godsent.

Godsent kan bli livsfarliga

Tittar vi till det andra lägret kvarstår endast två spelare från den tidigare Godsent-femman. I detta byte, då John "wenton" Eriksson kilas in, får helt enkelt inte Mathias "pauf" Köhler någon plats. Kvar blir rutinen. Det handlar om den före detta Fnatic-spelaren Markus "pronax" Wallsten och Andreas "znajder" Lindberg, som har prövat på att spela CS:GO i en rad olika organisationer genom åren. Däribland just Fnatic. En del har kanske glömt det vid det här laget men Lindberg var faktiskt en av de ursprungliga fem spelarna när Fnatic började satsa svenskt igen.


Här snackar vi om ett lag med otroligt mycket rutin. Att det dessutom är riktigt duktiga spelare råder det inga tvivel om, även om motivationen kan ha verkat lite sisådär för några av de nu anslutande tre killarna. Det kan förhoppningsvis denna omflyttning råda bot på. Jag ser inget annat scenario än att även Godsent nu på allvar kommer att ta en plats bland det absoluta toppskiktet vilket, om det vill sig väl, innebär att vi har tre svensklag i topp.

Det finns anledning till oro för NiP

Jag kallade inledningsvis dagens omflyttning för en transferbomb och det är det givetvis. Alla som är det minsta intresserade av vad de svenska lagen kan hitta på i CS:GO-världens toppskikt kommer att ha siktet inställt på både Fnatic och Godsent framöver. Med all rätt dessutom. Dessa förändrar andas framtidstro, energi och en rå vilja att bli bäst. Det gör att det svenska topplaget NiP, som inte har fått det att stämma sedan DreamHack Masters Malmö-vinsten, hamnar i skymundan. Nu är det trots allt NiP det handlar om, så givetvis kommer fansen finnas där och pressen likaså. Jag kan dock tänka mig att den mediala fokusen försvinner lite, vilket kan ge laget lite spelrum. För efter dagens förändringar finns det klar oro för NiP.

Kan dessa två, nyformade femmor sätta spiken i kistan för ett NiP som har kämpat hårt för att hålla sig kvar i toppen? Eller kan vi, vilket jag så klart hoppas, få se samtliga tre svensklag rankade bland topp tio i världen?

Avslutningsvis vill jag tacka de båda tidigare femmorna för den underhållning de har bjudit på. Jag vill även önska dem lycka till i framtiden (heja Skellefteå!). Men kanske allra mest vill jag berömma organisationerna, Fnatic och Godsent, för detta djärva drag som innebär stora förändringar.

Det ska minst sagt bli oerhört spännande att följa den här CS:GO-hösten!

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..