×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Dollarmiljardär investerar i Virtus.pro

1
Den ryska e-sportjätten Virtus.pro har säkrat ett rejält kapitaltillskott sedan den Uzbekistan-födde oligarken Alisjer Usmanov klivit in som investerare.
Uppemot 100 miljoner dollar, så mycket pengar kan komma att tillskjutas ryska Virtus.pro och dess olika verksamheter sedan ett avtal tecknats med USM Holdings Ltd. Bakom företaget står den ryske oligarken Alisjer Usmanov, född i Uzbekistan i dåvarande Sovjetunionen, som är god för drygt 140 miljarder kronor enligt ansedda Forbes.

"E-sport är unikt då det förenar sport-, media- och internetindustrierna. Det är en snabbt växande marknad som redan har genererat ett stort intresse runt om i världen och Virtus.pro är ledande inom branschen i Ryssland. Jag är övertygad om att stödet från USM kommer att sporra företagets fortsatta utveckling och göra det möjligt att ta dess projekt till en helt ny nivå", förklarar Ivan Streshinsky, styrelsemedlem i USM Holdings, beslutet.


Usmanov (bilden) äger själv 60 procent av USM Holdings samtidigt som han kontrollerar samtliga röster i investmentbolaget. Bland andra noterbara äganden finner vi Mail.ru, teleoperatören MegaFon samt ett 30-procentigt ägande i den engelska fotbollsjätten Arsenal FC.

Virtus.pro består av mycket mer än dess framgångsrika polska CS:GO-lag. De publicerar bland annat över 1500 videos per månad via sina bolag, dessa videos har över en miljard spelningar sammantaget. När det gäller vad de nya miljonerna ska gå till verkar Anton Cherepennikov, delägare i Virtus.pro, ha en tydlig plan.


"Vårt främsta mål är att öka populariteten för e-sport i Ryssland, och det är vad USM-investeringen kommer att gå till. Medlen kommer i första hand att användas för att lansera nya turneringar och olika discipliner, samt att skapa mediekanaler för att täcka sporten och att bygga e-sportarenor", säger han i ett pressmeddelande.

Detta är en av de absolut största investeringarna hittills inom e-sporten och skulle USM betala ut den fullständiga summan handlar det om över 800 miljoner kronor. Det ursprungliga pressmeddelandet hittar ni hos virtus.pro (scrolla ner en bit för en engelsk version). Mer om Alisher Usmanov och hans olika intressen hittar ni på Wikipedia.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..