×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Gymnasium implementerar e-sportutbildning

10
Arlandagymnasiet blir det första gymnasium i Sverige att utbilda i e-sport: "Skolvärlden måste rent generellt bli bättre på att utbilda elever till den samtid där vi befinner oss".
Med e-sportens gigantiska uppåtsving de senare åren har fenomenet inte bara fått en bredare publik, utan också bredare acceptans. Nu har Arlandagymnasiet tagit det ett kliv längre när de implementerar en specialinriktad utbildning som fokuserar på elever som vill bli professionella e-sportutövare.

Arlandagymnasiet jämför utbildningen med specialinriktade idrottsutbildningar, som de också erbjuder, och anser att en ungdom som vill satsa på e-sport skall ges samma möjlighet att satsa på en karriär inom sin sport som en elev som vill bli professionell handbollsspelare.

— Skolvärlden måste rent generellt bli bättre på att utbilda elever till den samtid där vi befinner oss, detta är ett bra bevis på just detta, säger Ibrahim Khalifa (S) som är ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun.

Fullt utbyggt kommer e-sportutbildningen på Arlandagymnasiet att bestå av fyra lektioner i veckan, 115 minuter per lektion. Under första året kommer undervisningen att ligga på tre lektioner i veckan. Inledningsvis erbjuds 5-7 platser per år med start läsåret 2015/16 och planen är att öka till 25-30 elever totalt över tre årskurser i samband med läsåret 2017/18.

49 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 49 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..