×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Sverok med projekt för att ta bort sexism i e-sport

-32
Nu har ungdomsförbundet Sverok startat ett nytt projekt där de vill ta bort all form av sexism från e-sport.
I en intervju med Sveriges Radio berättar Sverok att de nu vill få bort sexism från e-sporten. I reportaget får vi höra om Fanny som dagligen upplever sexism och nu ska Ungdomsförbundet, Sverok, jobba för förändring. De vill bland annat bestraffa spelare som uppför sig fel och de vill ha tydligare riktlinjer mot sånt beteende.

— Den som blir påkommen med att bryta mot reglerna riskerar att bli portad från tävlingar, berättar Mattias von Gegerfelt för SR.

Projektet som kallas Codes of conduct and Meetup vill ta fram en beteendemall för hur spelare ska uppföra sig. Reglerna är tänkta att tas fram tillsammans med "e-sportdomare", utvecklare och spelare. Huvudsakligen så är det nickname samt språket som är i fokus och Sverok menar att det är ett naturligt steg för att e-sporten ska kunna utvecklas till det bättre.

— E-sporten vill gärna bli tagen större på allvar, ja mer som en riktig sport. Då behöver det ju finnas vissa standarder för hur man uppför sig när man håller på med e-sport, fortsätter Mattias.


Vad tycker du?



70 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 70 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..