×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

FragbiteFBBlogginlägg

Magproblem kan verkligen ställa till det

1

De senaste dagarna har kommit att handla en del av magproblem. Orsaken till detta är givetvis att Astralis superstjärna Nicolai "dev1ce" Reedtz gått ut och öppet deklarerat att han dras med problem. Vissa "åskådare" verkar tycka att detta är fjantigt men jag kan intyga att magproblem verkligen kan ställa till det.

Nu har jag visserligen aldrig diagnostiserats med diafragmabråck, som är namnet på den åkomma Reedtz lider av. Däremot har jag stundtals rätt irriterande problem med gallan. Jag låter bli att beskriva problemen ytterligare, det blir nog trevligast så.

Hur som helst har jag full förståelse för att magproblem kan ställa till det, och det rejält. Det krävs inte heller smärtor för att problemen ska paralysera dig och därmed göra dig oförmögen att utföra de mest simpla arbetsuppgifter. Att då sitta vid en dator i flera timmar, fokusera och träna/tävla med världens bästa CS:GO-lag just nu... ja ni förstår nog.

Bilden visar ingreppet jag ska göra. Jag ser verkligen fram emot det.
Bilden visar ingreppet jag ska göra. Jag ser verkligen fram emot det.

Operation eller inte?

I och med Reedtz diagnos har han även ställts inför valet att fortsatt försöka kontrollera symtomen med mediciner eller genomgå ett mindre ingrepp, och han verkar inte riktigt veta vad han ska göra. Jag går själv och väntar på att få göra ett ingrepp, för mig handlar det dock inte om något titthålsingrepp i buken. Jag har kämpat för att få göra ett så kallat DBS-ingrepp, där DBS står för Deep Brain Stimulation. Ett invasivt ingrepp där två hål borras upp i mitt skallben för att kunna föra in två elektroder i hjärnan. Var det ett svårt val? Inte alls. Den lättnad det kan ge för mina problem (skakningar) är klart värt de förhållandevis små risker som finns. Lite så kan jag tycka att Reedtz bör tänka också.

Visst, eftersom att han har ställts inför valet är det säkert ett ingrepp han kan göra när han väl har lagt ner sin karriär. Under tiden kommer hans fysiska välmående att pendla, från toppen till botten. Frågan är om det är värt det. Att mitt i gruppspelet av nästa majorturnering åka på en riktig käftsmäll, må skit och behöva ställa sitt hopp till att medicinerna kan dämpa symtomen nog för att han ska fortsätta prestera likt en av världens bästa CS:GO-spelare − vilket han ju faktiskt är. Själv skulle jag verkligen rekommendera honom att göra ingreppet och ta de 2-4 veckor sjukfrånvaro som det tydligen brukar handla om i ett sådant här fall. Bättre att göra det nu och få det gjort. Astralis står inte och faller med lite sämre resultat i några veckor, så länge de lyckas toppa formen till nästa major.

Och till er som ifrågasätter Reedtz och kallar honom mesig för att han inte spelar bara för att han har "lite magont"... Skärp er! Låt oss i stället stötta en av de absolut bästa CS:GO-spelarna vi har, en kille som alltid bjuder på härlig underhållning då han spelar.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..