×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Storbritannien

Bunny överraskar och vinner Gfinity G3

2
Den danska Terran-spelaren överraskar genom att besegra HyuN i finalen för att ta hem Gfinity G3.
Efter två dagars StarCraft II-spelande borta i den brittiska huvudstaden är nu en vinnare korad. Det blev till slut den danska Terran-spelaren Patrick "Bunny" Brix från Team Liquid, hans första stora titel.



HyuN fick se sig besegrad i finalen


Totalt var det tolv spelare på plats där majoriteten bestod av Sydkoreaner, även en svensk fanns på plats, fnatics Anton "Zanster" Dahlström som åkte ur redan i gruppen med bara en kartvinst. Toppade sina grupper gjorde Patrick "Bunny" Brix, Ko "HyuN" Seok Hyun, Jens "Snute" Aasgaard och Jang "MC" Min Chul som var tätt följda av resterande spelare.

När slutspelet drogs igång var det tydligt att bara en Team Liquid-spelare skulle kunna ta sig vidare då alla tre hamnade på samma sida av bracket. Först ut i kvartsfinalen var Bunny som mötte TLO följt av Snute och MMA där sistnämnde matchen blev rejält spännande och norsken lyckades ta sig vidare till semifinal mot sin danska lagkamrat.

Den undre delen av bracket dominerades av koreanerna som bestod av MC, HyuN och jjakji. Fjärde spelaren var DeMusliM som inte lyckades ta sig vidare från kvarten efter förlust mot just HyuN med två raka kartor.



Det blev inget guld för MC


Finalen stod till slut mellan HyuN och Bunny. Sydkoreanen inledde starkt med att plocka första kartan men tappade andra samt tredje. Under fjärde kartan tog HyuN tillbaka kommandot men bara under en kortare stund. Bunny la därefter in en högre växel och plockade de återstående två kartorna.

Gfinity G3


DanmarkTerran Bunny vs. KoreaZerg HyuN — 4-2
- King Sejong Station: 0-1
- Foxtrot Labs: 1-1
- Deadwing: 2-1
- Merry Go Round: 2-2
- Nimbus: 3-2
- Catallena: 4-2

Slutplacering:

1: DanmarkTerran Bunny — $16 000

2: KoreaZerg HyuN — $8 000

3-4: NorgeZerg Snute — $3 000

3-4: KoreaProtoss MC — $3 000

5-8: TysklandZerg TLO
5-8: KoreaTerran MMA
5-8: StorbritannienTerran DeMusliM
5-8: KoreaTerran jjakji
Vinsten gjorde även att Brix hoppade högt upp på WCS-listan och är nu rankad som nummer 22, topp 16 kommer få åka till årets stora WCS-final under BlizzCon.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..