×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NaNiwa drar sig ur Nations War

2
Johan "NaNiwa" Lucchesi drar sig ur Nations War med anledning av den tumult som uppstått efter att en kritisk krönika publicerades på Aftonbladet.

"NaNiwa" under DreamHack Winter 2013.


Johan "NaNiwa" Lucchesi, enligt många Sveriges bästa Starcraft 2-spelare, drar sig ur Nations War. Beskedet lämnades av Wictor "Wake" Hasselmark i Facebook-gruppen för BarCraft Stockholm och bekräftades senare av Lucchesi själv. I det ursprungliga meddelande skrev Hasselmark:

— Johan "NaNiwa" Lucchesi drar sig ur ifrån Nations War. Hans största och främsta anledning av deltagande var för de svenska fansen som under den här tiden skapat alldeles för mycket stress för honom. Han spelade inte för prispengarna, han ville spela FÖR ER och nu drar han sig ur för att han inte pallar dramat längre. Ersättare TBA.

Det drama som Hasselmark nämner grundar sig i den krönika som Madeleine "Maddelisk" Leander skrivit för Aftonbladet, innehållande skarp kritik mot just Lucchesi. Leander skriver bland annat att Luchessi vägrat ställa upp i turneringen ifall Viktor "Miniraser" Malmberg och Marcus "ThorZaIN" Eklöf gavs en plats i den tremannatrupp som den svenska lagkaptenen, Wictor "Wake" Hasselmark, ansvarade för. Ett krav som Hasselmark sedan ska ha gått med på.



Hur Sveriges trupp kommer att se ut när turneringen startar den 17 januari är i dagsläget oklart. Säkert är i alla fall att Fragbite Masters-tvåan "NaNiwa" inte kommer att försvara de blågula färgerna i 6000 dollar-turneringen.

48 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 48 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..