×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

ESL presenterar multi-miljonliga med världseliten

7
Strax under 13 miljoner kronor tävlas ut i ESL Pro League, där de 24 bästa lagen i världen deltar under två separata säsonger.
Electronic Sports League har precis offentliggjort en ny upplaga av Pro League. En massiv liga där 24 lag uppdelade i två regioner, Europa och Nordamerika, kommer att slåss om 750 000 dollar, motsvarande 6,4 miljoner kronor, två gånger under året. Den totala prispotten uppnår alltså 1,5 miljoner dollar, vilket är är en halv miljon dollars ökning sedan fjolårets upplaga.

De flesta lag är redan spikade för den kommande upplagan, och det är inte många namn som saknas från listan. Båda de svenska topplagen Fnatic och NiP Gaming finnes tillsammans med de regerande majormästarna EnVyUs och glödheta Natus Vincere. Även andra gigantiska namn som Questionmark och Virtus.pro finns med. Värt att notera är att G2 Esports inte syns till på listan, men har — om de vill — möjlighet att få den så kallade "wildcard-platsen" i turneringen.

Europa

Sverige Fnatic
Sverige NiP Gaming
Ukraina Natus Vincere
Ukraina FlipSid3 Tactics
Frankrike EnVyUs
Frankrike F.d. Titan
Danmark Questionmark
Danmark Team Dignitas
Danmark SK Gaming
Tyskland mousesports
Polen Virtus.pro
Europa Wildcard-plats
I den Nordamerikanska regionen finnes många förväntade lag. Brasilianska Luminosity och USA-favoriter som Cloud9, Team Liquid och Counter Logic Gaming kommer att slåss mot de övriga bästa lagen i Nordamerika.

Nordamerika

Brasilien Luminosity
Kanada OpTic Gaming
Kanada Sponsorless
USA Team Liquid
USA Counter Logic Gaming
USA compLexity
USA Cloud9
USA SPLYCE
USA EnemyGG
USA Method
USA Winterfox
USA Wildcard-plats
ESL har offentliggjort att den kommande säsongen är riktad mot livepublik och att man kommer jobba med olika TV-kanaler. Detta förmodas vara ett steg i samma riktning som den nyfödda konkurrenten E-League, som arrangeras av de nordamerikanska jättarna Turner och WME | IMG.

Den första av årets två säsonger kommer att dra igång redan den 9 februari, och liksom fjolårets upplaga kommer de bästa lagen att kvala in till LAN-finaler. Exakt var dessa finaler arrangeras är ännu oklart, men de är schemalagda för att spelas i maj.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..